Sanatate

Mediatie: Relaxare! Relaxare! Relaxare!

Stresul ingradeste functiile pe care le indeplinesc circulatia, intestinele, organele si glandele.

Aceasta constrangere conduce, pentru a numi doar cateva din posibilele probleme, la disconfort si slabiciune tisulara, inclusiv constipatie, dureri lombare, insuficienta renala si a suprarenalelor, epuizare, anxietate, probleme cardiace si digestie alimentara deficitara.

Meditatia e unul din cele mai importante instrumente de relaxare. Ea iti permite sa relaxezi fiecare muschi si celula din organism. Pe masura ce corpul se relaxeaza, vor intra in stare de relaxare minteal si emotiile, care constituie si principala cauza de stres. Meditatia e simpla, placuta, iar cu timpul, poti medita oriunde si oricand.

Cel mai potrivit e sa incepi prin a practica meditatia intr-un loc linistit, unde nu risti sa fii deranjat de nimeni. Acorda-ti aproximativ treizeci de minute.

Cel mai bine e daca poti stabili o rutina, astfel incat, in masura posibilului, sa incepi la aceeasi ora in fiecare zi. Ar fi bine sa incepi din pozitia asezat sau culcat, adica cea in care este cel mai comod si intr-un loc in care sa stii sigur ca nu vei fi deranjat.

Inchide ochii si inspira profund de zece ori. E cel mai potrivit moment de a exersa respiratia abdominala. Incepe prin a te relaxa complet, permitand mintii sa se desprinda de ganduri. Vei incepe sa te relaxezi si sa fii atent la ce ti se intampla.

Poti incepe cu degetele de la picioare, apoi vei trece la relaxarea fiecarei parti a corpului, pornind de jos in sus. Relaxeaza-ti picioarele, bratele, trunchiul si fata.

Relaxeaza-te pana la punctul in care simti ca devii usor ca aerul, ca un fulg purtat de vant, care nu isi doreste sa ajunga nicaieri si care nu isi doreste nimic.

Fii atenta si asculta, insa fa acest lucru intr-o stare de relaxare totala, ca atunci cand vizionezi un film. Dupa ce te-ai relaxat complet, ar fi cazul sa iti transferi atentia in alta parte.

Meditatia e momentul in care poti fi singura cu tine insati, fara a fi influentata de factori externi si nici de propriile constrangeri permanente, mentale si afective.

Meditatia va deschide porti care altfel raman inchise, facand posibila vindecarea autentica.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Sanatate

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...