Mama & Copilul

Mango in alimentatia bebelusului

In afara de faptul ca sunt delicioase, fructele de mango mai contin si multe vitamine A (culoarea portocalie indica un continut bogat in beta-caroten), C si D.

Mango este un antiviral de succes; sucul de mango turnat intr-o eprubeta cu virusuri vii chiar ii dezactiveaza.

Bebelusul trebuie sa aiba cel putin 6 luni, pentru a consuma mango.

Sezon: se gasesc in perioada mai-august, perioada de varf e in iunie si iulie.

Cum se aleg? Alegeti fructe de mango grase, cu aspect proaspat, miros placut si o coaja neteda, nedeteriorata. Ar trebui sa aiba un diametru de cel putin 12,5cm. Alegeti fructe cu cat mai putine pete negre, deoarece acestea vor afecta si pulpa, cand fructul este foarte copt.

Fructele de mango coapte sunt galbui-portocalii sau rosii si moi cand le pipaiti. Le puteti cumpara tari si partial verzi, lasandu-le sa se coaca acasa, dar nu le cumparati complet verzi, deoarece s-ar putea sa nu se coaca.

Cum se pastreaza? Coapte, descoperite, la temperatura camerei, ferite de lumina directa a soarelui, inainte de depozitare. Pastrati-le coapte, intr-o punga de plastic, maxim 3 zile.

Cum se curata? Crestati coaja cu un cutit ascutit. Deasupra unui bol, trageti incet de coaja si scobiti pulpa. Sau taiati fructul in intregime, pana la sambure si despartiti in jumatate. Scobiti pulpa. Faceti-o piure pentru bebelusi.

Serviti-o imediat pentru ca aerul si caldura sa nu distruga vitamina C.

Cum se congeleaza? Curatati, scoateti samburele, faceti piure, daca doriti, adaugati putin suc de lamaie, ca sa nu se decoloreze si congelati timp de maxim 10 luni.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Mango in alimentatia bebelusului

    In afara de faptul ca sunt delicioase, fructele de mango mai contin si multe vitamine A (culoarea portocalie indica un continut ...
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...