Mancatul este un proces important de invatat

Mesele bebelusului reprezinta temelia unei vieti sanatoase, iar mentinerea unor obiceiuri culinare sanatoase este foarte importanta pentru prevenirea dereglarilor la adulti.

Lasati-va bebelusul sa participe cat mai mult la procesul de hranire.

La fel ca mersul sau alta aptitudine, mancatul trebuie invatat.

Autohranirea este importanta pentru dezvoltarea fizica a bebelusului, pentru coordonarea ochi-maini si pentru dexteritatea manuala.

De asemenea, este importanta pentru dezvoltarea sa intelectuala. Daca ii permiteti bebelusului sa se hraneasca singur, ii aratati ca aveti incredere in abilitatile sale si, astfel, ii sporiti increderea de sine, sentimentul de independenta si respectul de sine.

Toleranta, grija si acceptarea dvs. il invata ca lumea nu este deloc restrictiva, ci formidabila si este liber sa fie creativ.

De asemenea in timp ce mananca, bebelusul invata despre cauza si efect: ridic mana astfel si biscuitele ajunge la gura, aplec ceasca la acest unghi si lichidul va curge in gura sau pe tavita, scap lingura si aceasta cade pe podea. Este intarit conceptul permanentei obiectelor: lingura exista in continuare, chiar daca este pe podea si nu o pot vedea.

Laudati ce e bun, ignorati ce e rau

Majoritatea bebelusilor scuipa mancarea, arunca cu mancarea si vasele pe podea si fac alte gesturi aparent rautacioase in scaunelul lor. Reactia dvs va determina daca acest comportament ca continua sau, mai rau, va deveni un abuz de putere.

Daca ii acordati “o atentie normala” sau va enervati, este posibil sa incurajati acest comportament. Ramaneti impasibila atunci cand, in scaunelul sau, bebelusul face un gest care va deranjeaza, el va observa daca sunteti suparata si poate incepe sa exerseze sa va enerveze.

Sfat: Chiar daca bebelusul arata adorabil atunci cand experimenteaza si ascuipa pentru prima data peste barbie, nu zambiti si nu radeti. Este posibil ca acesta sa se bucure de raspunsul primit din partea dvs. si sa continue sa faca acest gest, iar apoi nu mai este deloc dragalas.

Bebelusii care mananca singuri mananca mai incet

Poate ca vi se pare ca bebelusului ii trebuie o vesnicie sa manance, dar, din nou, fiti rabdatoare. Zambiti si suportati atunci cand acesta exploreaza la nesfarsit mancarea inainte de a o baga in gura. Atat timp cat mananca ceva, lasati-l in pace.

Cand totul se transforma intr-o mare joaca, este vremea sa incheiati masa.

Bebelusii care mananca singuri mananca destul

Bebelusul nu se va hrani eficient, iar dvs poate ca va intrebati daca nu cumva mai multa hrana este pe jos decat in gurita. Acesta va consuma mult mai putina decat atunci cand il hraniti cu lingurita insa fiti sigura ca mananca suficient pentru necesitatile sale de crestere.

Printr-o coincidenta, in momentul in care bebelusul este suficient de indemanatic incat sa se hraneasca singur, el trece printr-o perioada de crestere mai lenta si va avea nevoie de mai putine calorii.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...