Mananc putin si tot ma ingras!

Exista mai multi factori ce duc la  ingrasare:

– exces alimentar;

– combinatii de alimente nepotrivite;

– dereglari hormonale – inclusiv din cauza cuntraceptivelor;

– fond psiho-emotional sensibil la stimuli;

– deficite gastro-intestinale (onstipatie);

– ereditate.

Cantitativ alimentatia poate fi apreciata in mod eronat: o bucata de branza sau cascaval de circa 100g, arata mica, desi aportul ei caloric este de cca 350 – 450 calorii, (depinde de sortiment) perceptia este ca mananci putin.

Statistic, in functie de dimensiunile corporale, caloriile arse intr-o zi ca metabolism bazal variaza intre 1300 – 1800 cal in regim sedentar, la care se adauga cele necesare diferitelor activitati fizice.

Infometarea conduce catre reactia de incetinire metabolica pentru ca pune in pericol supravietuirea. Asa se explica lipsa de rezultate in slabire la persoanele care tin nenumarate cure de slabire care presupun infometarea!

Sinteticele pe paine sunt prezente in viata noastra: margarina, branza topita, maioneze, anumite mezeluri etc, corpul consuma mari cantitati de vitamine si minerale antioxidante pentru neutralizarea lor inainte de stocare, dar trebuie sa aiba si de unde. Asta inseamna ca e necesar sa mancam zilnic minimum 300g fructe si 600g de legume sub forma de salate si garnituri.

Lichidele, intelegand prin asta sucuri colorate, aduc o importanta cantitate de coloranti, aditivi de conservare, aromatizanti, stimulatori nervosa etc. care pot provoca false stari de aciditate gastrica, false stari de foame care ne conduc la rontaieli sau chiar mancare si solicita alte doze de antioxidanti pentru neutralizare.

O retentie hidrica poate fi posibila, dar ea se poate constata usor, se elimina cu un ceai antiadipos. Necesarul zilnic este de cca 2 litri de lichide sub forma de apa plata, sucuri naturale de legume si fructe – facute in casa, ceaiuri de plante, chiar “apa” din cruditati.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Slabire & Fit

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...