Luteina, un antioxidant de care avem nevoie

Cantitatea de luteina recomandata e de 4 – 6 mg pe zi, insa  majoritatea persoanelor nu consuma mai mult de 2 mg pe zi. Conform expertilor, aceasta cantitate poate fi usor dublata printr-o simpla salata care sa contina spanac si un ou.

Ce beneficii ne aduce luteina?

1. Protejeaza vederea. Unul din cele mai cunoscute avantaje ale luteinei e puterea de a proteja impotriva cataractei si a degenerescentei maculare. Luteina impreuna cu zeaxantina ajuta la filtrarea luminii albastre nocive si blocheaza actiunea ei nociva asupra retinei.

2. Luteina protejeaza inima. Persoanele cu un nivel ridicat de luteina nu au inregistrat nicio crestere a placii din interiorul arterelor, intr-un interval de 18 luni, spre deosebire de persoanele cu un nivel scazut de luteina.

3. Protejeaza creierul. .

4. Luteina are grija de pielea ta. Cercetarile au aratat ca o cantitate de 6 – 10 mg de luteina pe zi (impreuna cu alti nutrienti) poate asigura necesarul de nutrienti pentru a incetini procesul de oxidare al pielii.

5. Luteina reduce numarul celulelor canceroase.

6. Iti pastreaza plamanii tineri. Persoanele care consuma multa luteina isi pastreaza plamanii mai “tineri” fata de persoanele care nu consuma, conform studiilor facute in USA. Acest fapt este importanta in special pentru fumatori.

7. Lupta impotriva artritei. Cercetarile au aratat ca, persoanele cu un nivel ridicat de luteina isi reduc cu pana la 70% sansele de a suferi de artrita la genunchi.

Luteina este deci un antioxidant extrem de important in sustinerea sanatatii, pe primul loc ajutand ochii tai;  tinand cont ca  petrecem din ce in ce mai mult timp in fata calculatorului.

Share this Story
  • Sanatate

    Luteina, un antioxidant de care avem nevoie

    Cantitatea de luteina recomandata e de 4 – 6 mg pe zi, insa  majoritatea persoanelor nu consuma mai mult de 2 ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Sanatate

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...