Lotiuni pentru piele preparate acasa

Lotiune pentru tenul uscat

Puneti o lingura cu ulei de ricin, o jumatate cana cu ulei mineral, o jumatate cana cu ulei din ficat de cod si 2 linguri cu lecitina in mixer.

Acum preparati un amestec de gelatina, dizolvand o lingura cu gelatina intr-un sfert cana cu apa rece.

Apoi adaugati trei sferturi cana cu apa fierbinte si lasati amestecul sa se raceasca. Adaugati jumatate cana din gelatina la amestecul din mixer. Amestecati bine. Aceasta lotiune este buna pentru pielea groasa, aspra, crapata si descuamata.

Pentru pielea ridata adaugati lotiunii una sau doua frunze de aloe vera si o tableta de acid para-aminobenzoic (1000mg). Pentru a curata tenul de cosuri, adaugati un sfert cana cu suc de lamaie. Daca doriti adaugati la acest amestec si ulei parfumat.

Lotiune cu seminte de in

Topiti o cana cu grasime vegetala solida, 2 linguri cu lanolina anhidra si 7 grame de ceara de albine. Luati de pe foc si adaugati jumatate cana cu ulei de masline sau migdale si 3,5 grame de ulei parfumat.

Amestecati bine si lasati sa se raceasca. Cand amestecul este rece si solid, mixati-l bine. Daca este prea tare, mai adaugati ulei. Daca este prea moale, mai adaugati ceara de albine. O metoda de a testa textura este sa puneti o lingura din aceasta in frigider. Dupa ce s-a racit complet, verificati consistenta.

Atentie: nu este indicat persoanelor cu alergie la lanolina. Daca aveti reactii alergice cand purtati lana, exista posibilitatea sa fiti alergici la lanolina.

Lotiune pentru tenul gras

Luati jumatate cana din lichidul de amestec cu gelatina (vezi reteta lotiunii pentru tenul uscat), o tableta de 500 mg vitamina C, o tableta de multivitamine, o lingurita cu glicerina, o lingurita cu alge marine si puneti-le in mixer. Adaugati o aspirina daca aveti pungi sub ochi.

Pentru pielea imbatranita, adaugati un sfert lingurita cu alaun.

Lotiune cu apa de trandafiri

 Amestecati o treime cana cu apa de trandafiri, o treime cana cu glicerina, o treime cana cu suc de lamaie si agitati bine. Folositi dupa baie. Aceasta lotiune va va ajuta sa va vindecati pielea afectata de expunerea la soare.

Hidratant pentru fata

Amestecati un galbenus de ou cu o lingura cu glicerina. Intindeti pe fata si lasati sa se usuce. Asteptati 5 minute inainte de a va clati.

Share this Story
  • Frumusete

    Lotiuni pentru piele preparate acasa

    Lotiune pentru tenul uscat Puneti o lingura cu ulei de ricin, o jumatate cana cu ulei mineral, o jumatate cana cu ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Frumusete

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...