Lipsa de comunicare afecteaza viata sexuala

Sexul e o parte importanta in viata de cuplu; poate nu cea mai importanta, dar conteaza enorm. Nu mereu partenerul iti poate citi gandurile, mai ales daca nu va cunoasteti de mult timp.

Comunicarea se face nu doar prin intermediul cuvintelor, ci si prin atitudine, gesturi, priviri, atingeri, limbajul corpului fiind foarte important, pentru ca, uneori, poate transmite mai multe decat pot cuvintele. Intr-o relatie de dragoste, cei doi trebuie sa se cunoasca foarte bine, iar daca aceasta comunicare non-verbala nu este ajuns, trebuie sa recurgem cea verbala.

Daca tie iti face placere sa fii atinsa intr-un anumit mod pe sani, de exemplu, iti poti indruma partenerul, luandu-i mana pentru a-i arata ce si cum iti place. Daca acest gen de “ajutor” nu functioneaza, poti sa ii comunici verbal placerile legate de cum ai dori sa decurga actul sexual.

Tacerea nu isi are locul viata voastra sexuala. Lipsa comunicarii atrage dupa sine frustrari, dezamagiri, nefericire, iar, de multe ori, sexul devine doar o nevoie ce trebuie satisfacuta, placerea lipsind cu desavarsire. In orice activitate pe care o intreprizi trebuie sa existe placere, iar daca nu exista, inseamna ca faci acel lucru mecanic, fara suflet – si atunci de ce sa il mai faci?

Trebuie sa alegeti cu grija momentul discutiei, poate chiar dupa actul sexual. Cu tact si rabdare, explica-i partenerului ce ti-a placut, ce ti-a displacut si ce ar putea fi imbunatatit. Explica foarte clar si cu mult calm ce ti-ai dori; apoi, asculta cu atentie parerile si dorintele lui. Nu exista anumite reguli ce trebuie urmate, puteti sa va stabiliti propriile reguli dupa care sa va ghidati. Intr-un cuplu, ambii parteneri trebuie sa se simta satisfacuti.

Daca va ajuta, comunicati si in timpul actului sexual – niciodata nu trebuie sa ti se para “vorbaria” in pat ca fiind imorala. Gandeste-te la asta: iubitul tau incepe sa te sarute pe tot corpul si ajunge intr-un loc in care atingerea lui iti provoaca o placere intensa; daca tu nu ii dai de inteles, prin orice mod posibil (respiratie accelerata, gemete de placere sau chiar sa ii spui soptit sa continue), el va incetata sa mai faca acest lucru, cautand alta modalitate de satisfacere.

Comunica-i cum si unde iti place sa fii atinsa. Daca nu primeste niciun semnal din partea ta, el nu are de unde sa stie ce si cum iti place. Va continua sa isi faca rutina, iar tu o vei continua pe a ta, fara ca unul dintre voi sa fie satisfacut. In dormitorul vostru aveti libertatea sa experimentati toate tehnicile de comunicare.

Tot ceea ce faceti in timpul actului sexual trebuie sa fie stabilit de comun acord, iar pentru a ajunge aici, apelati la comunicare: ceea ce faceti unul altuia trebuie sa se identifice cu placerea, nu trebuie sa fie nimic fortat sau care sa provoace sila. Poate tie iti face placere sa ti se faca sex oral, dar partenerul nu vrea. In acest caz, trebuie sa discutati acest inconvenient si poate ajungeti la o solutie.

Si “dirty talk” (vorbele murdare) poate fi un subiect pe care il puteti testa si aborda. Nu exista nimic nepermis in dormitor, atat timp cat amandoi sunteti de acord, iar acest lucru nu se poate realiza decat printr-o buna comunicare. Unele lucruri trebuie mai intai discutate si apoi experimentate, pentru a nu crea un disconfort, mai ales in timpul actului sexual.

In concluzie comunicare buna duce automat la o completare a actului sexual.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...