Mama & Copilul

Limitele stabilite intr-o relatie

Limitele impuse in cuplu

Unul din secretele unei relatii reusite si de durata, se refera la respectarea intimitatii celuilalt, respectarea principiilor de viata, a valorilor, dorintelor si viselor sale.

Atata vreme cat se pastreaza niste limite imaginare dincolo de care nu avem dreptul sa trecem, lucrurile functioneaza foarte bine intr-un cuplu. Fiecare are libertatea de a decide asupra aspectelor care il privesc personal.

E adevarat ca intr-un cuplu e indicat sa te consulti cu celalalt, dar daca este vorba despre un lucru care te priveste personal, decizia iti apartine.

In ce consta limitele:

Limitele se refera la respectarea celuilalt, la acceptarea felului sau de a fi fara a exista dorinta de a-l schimba; respectarea nevoii de a pastra si de a continua activitatile si preocuparile avute inainte ca cei doi sa formeze un cuplu; acceptarea nevoii celor doi de a petrece timp in afara relatiei etc

Daca nu stabilim limitele in relatie?

Alegerea partenerului cu care dezvoltam o relatie se face fie dupa principiul similaritatii, fie dupa cel al complementaritatii. Ceea ce ne atrage la celalalt este fie cat de similar ne este, fie cat de bine ne completeaza.

La inceputul relatiei ne atrage atat de mult celalalt incat ni se pare ca nu ne-ar ajunge o viata sa ne saturam de a sta alaturi de el. Dar cu timpul, realizam ca noi traim in real, ca exista stres, uzura, bucurie si tristete.

Daca intr-un cuplu nu exista asa zisele bariere, cei doi vor ajunge sa traiasca intr-o simbioza perfecta si astfel nici unul nu se dezvolta armonios, nu va putea sa creasca, nu se va autodepasi.

Fiecare dintre cei doi se indragosteste de unicitatea celuilalt, iar daca cei doi aleg sa traiasca intr-o absoluta intrepatrundere, aceasta unicitate va disparea, elementul de permanenta, noutatea va disparea si-si va face loc rutina si monotonia.

Sfaturi de care sa tii cont:

– pastrati-va vechile activitati si interese!

– pastrati intalnirile cu prietenii ( meciul de fotbal / berea cu baietii pentru el; sueta la cafea cu fetele pentru tine), altfel spus pastrarea unei vieti sociale active in afara cuplului este deosebit de importanta.

– nu renuntati la visele voastre pentru celalalt!

– nu evitati sa spuneti “nu” sau “stop” cand celalalt va incalca spatiul!

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Limitele stabilite intr-o relatie

    Limitele impuse in cuplu Unul din secretele unei relatii reusite si de durata, se refera la respectarea intimitatii celuilalt, respectarea principiilor ...
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...