Laptele

Laptele a reprezentat intotdeauna starea de sanatate si de bunastare; cum zice romanul: “unde curge lapte si miere”.

Laptele este un aliment pretios si un “izvor de viata si de sanatate”, atat pentru copilul abia nascut cat si pentru persoanele mature. Laptele este menit sa asigure sanatatea. Multi sustin ca a bea lapte in fiecare zi inseamna de fapt castig in ceea ce priveste sanatatea, cresterea rezistentei fizice, energie si voiciune intelectuala.

Pentru fiecare om alimentatia cu lapte si produse lactate ar trebui sa ocupe neindoielnic, un loc de frunte.

Laptele are in compozitia sa chimica o totalitate de elemente indispensabile vietii. Laptele contine: grasimi, zaharuri, proteine, saruri minerale in special calciu si fosfor, componente ale sistemului osos, si, vitamine.

Fiecare componenta a laptelui reprezinta o importanta deosebita in procesul de nutritie.

Componentele laptelui:

Proteinele contin aminoacizi indispensabili cresterii si mentinerii sanatatii organismului. Laptele si, in special, branzeturile sunt surse de proteine de calitate, care trebuie sa intre in ratia zilnica a omului.

Lactoza are caracter energetic, si spre deosebire de alte zaharuri este rezistenta la actiunea drojdiilor, astfel ca nu provoaca degajari intense de gaze in aparatul digestiv.

Grasimea din lapte, importanta prin rolul ei energetic de baza, contribuie si la formarea rezervelor de grasime in organism.

Laptele are un continut bogat si in saruri minerale asigurand necesarul de calciu si fosfor in special pentru formarea sistemului osos al organismelor tinere.

Share this Story
  • Sanatate

    Laptele

    Laptele a reprezentat intotdeauna starea de sanatate si de bunastare; cum zice romanul: “unde curge lapte si miere”. Laptele este un ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Sanatate

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...