Mama & Copilul

Laptele praf in alimentatia bebelusului

Lapte praf preparat pentru bebelusLaptele praf pentru copil trebuie indicat de asistenta de ocrotire. Daca schimbati tipul de lapte praf, indispuneti bebelusul. Nu faceti schimbari fara sfat avizat.

Pentru a prepara hrana bebelusului folositi apa proaspata, rece pe care o fierbeti numai o singura data.

Nu folositi niciodata:

– apa care a fost fiarta in mod repetat

– apa minerala

Folositi apa obisnuita, de la robinet, sau apa plata. Lasati sa curga putin, pentru a indeparta apa care a stat pe teava si care poate sa contina plumb. Fierbeti apa si lasati-o sa se raceasca. Pregatiti tot ce aveti nevoie inainte de a incepe prepararea laptelui (biberonul si tetina sterilizate).

Spalati-va mainile cu grija. Masurati si puneti cantitatea de apa fiarta si racita in biberon.

Puneti cantitatea de lapte praf necesara pentru acest volum de apa si agitati biberonul pentru ase amesteca. Gasiti pe cutia de lapte praf masurile exacte pe care trebuie sa le respectati intocmai.

Daca puneti prea mult lapte, formula va fi prea concentrata: bebelusul poate creste prea mult in greutate si s-ar putea sa-i afecteze rinichii. Daca puneti prea putin bebelusul poate creste prea lent in greutate.

Cand adaugati lapte praf folositi totdeauna masura speciala din cutia de lapte praf. Aveti mare grija sa puneti exact numarul de masuri recomandat. Cantitatea de apa din biberon o puteti citi pe marcajul de pe sticla. Nivelati totdeauna laptele praf din masura folosind un cutitas drept. Nu puneti masurile indesate sau cu varf si nu adaugati masuri suplimentare.

Pofta de mancare a bebelusilor difera de la zi la zi. Dar in primele saptamani de viata au nevoie de 6 mese pe zi a 100 ml de lapte. Pe masura ce cresc in greutate, incep sa planga dupa mai mult lapte la sfarsitul mesei, astfel incat va trebui sa cresteti cantitatea. La 6 saptamani portiile vor fi de 200 ml.

Daca  considerati ca sugarul nu se satura, preparati o cantitate putin mai mare de lapte, folosind mai multa apa si lapte praf (cu pastrarea corecta a proportiilor).

Pregatirea biberoanelor va fi rapida; veti proceda astfel: umpleti biberoanele necesare pentru o zi cu cantitatea potrivita de apa. Nu trebuie decat sa adaugati laptele praf la momentul dorit, sa agitati si sa-l dati bebelusului. Daca va e mai usor puteti prepara o data laptele pentru toate mesele dintr-o zi. Laptele preparat trebuie tinut la frigider dar nu mai mult de 24 de ore.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...