Mama & Copilul

Lapte formula pentru bebelusi

Prima intrebare care ar putea trece prin capul mamicii ce a decis sa isi hraneasca bebelusul cu lapte formula ar putea fi: E in regula sa hranesc bebelusul cu lapte formula? Raspunsul medicilor pediatri e: Da.

Chiar daca e minunat sa alaptezi si, alaptatul inseamna beneficii atat pentru bebelus cat si pentru mamica – e de asemenea in regula sa iti hranesti artificial bebelusul.

Ca sa ai insa o imagine completa a deciziei tale, e bine sa iei in considerare si urmatoarele aspecte:

Laptele formula are un pret ridicat

Astepta-te sa platesti in jur de 250 de euro in primele 6 luni si peste 600 de euro pe parcursul primelor 12 luni ale bebelusului. Mai mult, laptele formula special creat pentru bebelusii cu alergii e si mai scump.

Laptele formula necesita timp de preparare

Daca in cazul alaptatului, laptele e mereu pregatit si e la temperatura ideala, laptele formula necesita timp de pregatire. La ora 2 noaptea, va trebui sa il pregatesti…evident, in timp ce bebelusul plange neconsolat si cere mancare urgenta. Desigur, dupa cateva saptamani, orice mamica se perfectioneaza si poate prepara lapticul si cu ochii inchisi … insa e totusi ceva de luat in considerare.

Intoleranta bebelusului la formula de lapte

Laptele uman e conceput  pentru bebelusi si de aceea, in mod natural, e mai usor de tolerat de bebelusi. Exista o sansa mica, ca bebelusul tau sa nu tolereze bine laptele formula.

Daca v-ati hotarat sa hraniti bebelusul cu lapte formula, nu schimbati tipul laptelui fara sa consultati medicul pediatru. Daca vi se pare ca bebelusul are gaze, schimbarea formulei lapticului nu il va ajuta ci dimpotriva. Acest lucru oricum nu e determinat de tipul de lapte, in primele 3 luni de viata.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...