Intoleranta la lactoza sau lapte

Intoleranta la lactoza (sau intoleranta la lapte) este diferita de alergia la lapte.

Copiilor cu intoleranta la lactoza le lipseste enzima lactaza in intestine.

Functia lactazei este sa descompuna zaharul din lapte, lactoza, care este prezenta in lapte si in produsele din lapte.

Daca din intestinele unui copil lipseste lactaza, atunci lactoza nu este digerata si ramane in intestine, unde absoarbe apa si devine hrana pentru bacterii, care provoaca flatulenta, crampe abdominale si diaree.

Aceste simptome apar, de obicei, la o ora sau doua dupa ingerare, dar pot incepe chiar si la 30 de minute dupa masa.

Uneori, copiii cu intoleranta la lactoza pot consuma iaurt fara probleme, deoarece contine mult mai putina lactoza decat laptele. Unii copii se descurca bine cu laptele de capra.

Unele sortimente de branza naturala veche, cum ar fi svaiterul, branza Cheddar, pot fi acceptate, de asemenea, foarte bine de copiii care nu tolereaza lactoza, deoarece o parte din lactoza este scursa odata cu zerul.

Sortimentele de branza proaspata, nematurata (mozzarella, branza grasa, branza de vaci, ricotta), trebuie evitate probabil de cei care nu tolereaza lactoza.

Chiar daca iaurtul este recomandat adesea ca prim aliment, consultati pediatrul, mai ales daca exista in familie o intoleranta la lapte. Copiii cu alergie la lapte nu trebuie sa consume iaurt si nici unul dintre produsele pe baza de lapte de vaca.

Ce trebuie facut daca bebelusul dvs are o reactie alergica

In primul rand, informati-va pediatrul despre acest lucru. Daca bebelusul dvs are o reactie redusa la un anumit aliment, cum ar fi secretii nazale abundente, doctorul va va sugera, probabil, sa incercati sa dati bebelusului din nou acel aliment dupa o luna.

Daca micutul este in continuare sensibil asteptati ca acesta sa indeplineasca cel putin un an inainte de a incerca din nou. Desigur, daca bebelusul are o reactie grava, nu ar trebui sa ii mai dati vreodata alergenul respectiv.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...