Mama & Copilul

Intarcarea treptata si trecerea la cana

La aproximativ 8-10 luni, expertii recomanda sa incepeti sa renuntati sa va alaptati la san bebelusul sau sa il raniti cu biberonul, dandu-i formula sau laptele matern intr-o cana, odata cu mesele.

Multi pediatri recomanda sa renuntati definitiv la biberon la varsta de 18 luni.

Intarcati  bebelusul incet, eliminand cate un biberon odata. Incepeti prin a substitui biberonul cu o cana cu formula la pranz. Asteptati mai multe zile sau saptamani inainte de a mai reduce portia zilnica cu un biberon.

Urmatorul biberon care va fi inlocuit cu cana trebuie sa fie cel de la cine, apoi cel de la micul dejun, iar ultimul trebuie sa fie cel de dinainte de culcare.

Poate dura mai mult de 6 luni pentru ca bebelusul sa consume toate lichidele numai din cana si sa renunte complet la biberon. Formula trebuie sa fie administrata, in continuare, din cana, pana cand bebelusul implineste un an, apoi puteti sa ii dati lapte de vaca.

Unii bebelusi se intarca brusc

Trebuie sa stiti ca unii bebelusi sa intarca singuri pe la aproximativ 10 luni, o varsta la care are loc o crestere rapida.

Sfat: Pentru a va ajuta bebelusul sa se obisnuiasca sa bea dintr-o cana, lasati-l sa bea direct din sticluta, fara biberon. Sau puneti un pai in sticluta.

Cand bebelusul incepe sa bea din pai, taiati paiul pentru a fi pe masura sa. Taiati paiul astfel incat sa nu iasa mai mult de 3-4 cm peste capatul canii. Si sa vedeti ce distractiv este atunci cand descopera cum sa faca bule in cana.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...