Insarcinata dar mai putin dorita?!

Numeroase  femei nu doresc inca un copil, fiind speriate ca nu vor mai arata la fel de bine ca inainte si vor sa indeparteze cat mai mult acest moment.

Multe ne facem probleme ca ne ingrasam, ca ne apar pete pe fata, ca se mai lasa cate ceva pe ici pe colo, ca facem burtica si aripioare, care cine stie cand vor fi date jos.

Ceea ce pierzi este insignifiant pe langa bucuria pe care o castigi fiind mama. Chiar daca tu nu crezi acum asta, perspectiva ti se va schimba cu totul si cele cateva kilograme in plus nu ti se vor parea sfarsitul lumii.

1. Trebuie sa fim toata viata niste papusi in vitrina?

Nu trebuie sa tii partea femeilor care dupa nastere se neglijeaza si uita sa mai fie si sotii, dar nici de partea celor care “vai de mine a aparut un cos! m-am ingrasat un Kg!”.

In plus, nimic nu ne opreste sa aratam ca inainte de sarcina. Evident, nu se poate fara o atentie sporita acordata acestui lucru. In concluzie, daca vedem pe strada atatea femei mai putin atragatoare dupa nastere, acest lucru se datoreaza faptului ca nu au mai acordat atentie aspectului lor, fiind prea ocupate si fericite sa fie pur si simplu mame.

2. Frumusetea exterioara imi asigura dragostea partenerului!

Ce parere aveti: cel drag se va uita la cate kilograme in plus aveti acum sau la cate kilograme a mai luat cel mic?

Se va uita oare ca avem cearcane de oboseala si pete pe fata sau se va uita cu drag la femeia care i-a implinit un vis?

Intrebarile acestea apar din perceptia ca frumusetea fizica este cea mai importanta si ca numai asa se poate asigura iubirea celui de langa tine.

Daca nu credeti puneti-va urmatoarea intrebare: Voi il iubiti pe el pentru culoarea ochilor, inaltime, si alte aiureli adolescentine?

Daca sunteti indeajuns de mature veti raspunde cu toata sinceritatea ca nu.

Atunci de ce nu credeti ca si el va poate iubi pentru sufletul, mintea si celelalte calitati ale voastre, doar pentru ca e barbat? Nu are sens sa facem o astfel de generalizare, nu toti barbatii sunt asa, desi se poate uneori sa credem ca nu mai trec odata de pragul unei adolescente mult prea prelungite.

Voi iubiti doar calitatile?

Eu cred ca defectele fiecaruia fac parte tot din personalitate, au si ele un rol, uneori definitoriu pentru caracter.

Daca iubiti o persoana pentru caracter, suflet si mintea ei atunci iubiti si defectele, cred eu.

In concluzie:

Nu va faceti iluzii de tinerete fara batranete,inca nu s-a descoperit.

Sarcina nu este un pasaport spre uratenie daca stii sa ai grija de tine.

Iubirea va ramane si dupa pierderea proportiilor ideale: un copil este implinirea sufleteasca finala pe care o impartasesti intr-un cuplu.

Ochii, lacrimile si zambetul celui pe care la-ai adus pe lume iti va lumina orice nor aparut in viata, si te va face sa uiti cat de greu a fost pana atunci.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By admin
 • Sarcina

  Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

  Trei luni inainte de a ramane gravida Fa curat in sertarul cu medicamente Exemplu, piedicile in calea fertilitatii femeii Piedicile in ...
 • Sarcina

  Avortul

  Avortul este procesul medical prin care se pune capăt unei sarcini, pentru a împiedica nașterea unui copil. În funcție de săptămâna ...
 • Sarcina

  Sfaturi pentru detoxifiere inainte de sarcina

  Hotarati-va sa va debarasati corpul de toxinele care va slabesc sanatatea, va diminueaza puterea si maresc riscurile pentru dumneavoastra si pentru ...
 • Sarcina

  Factorul Rh

  Atunci cand vi se fac analize pentru determinarea grupei sanguine aflati, de asemenea, daca sunteti “negativ” sau “pozitiv”. Multi oameni nu ...
 • Sarcina

  Lombosciatica in perioada de sarcina

  Lombosciatica e una dintre cele mai neplacute probleme pe care le aduce sarcina. Durerile de spate, dar si starea de amorteala ...
 • Sarcina

  Ecografia 3D in timpul sarcinii

  Efectuarea ecografiei 3D in sarcina devine una dintre cerintele obligatorii ale femeii insarcinate. Astfel, aceasta se va putea convinge de sanatatea ...
Load More In Sarcina

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...