Mama & Copilul

Ingrijirea urechilor

Durerile de ureche

Caldura pare sa fie utila pentru stoparea durerilor de urechi.

Puneti o panza calduta si umeda peste urechesi culcati-o pe o perna electrica pentru a pastra caldura.

Daca durerea persista, consultati medicul, deoarece ar putea exista o infectie sau o perforare a timpanului.

Daca aveti o insecta in ureche, nu incercati sa o indepartati folosind un instrument sau o lumina puternica pentru a o ademeni afara. Uneori, acest lucru face insecta sa se ascunda mai adanc. Trebuie sa umpleti urechea cu ulei pentru ca insecta sa pluteasca afara. In caz de insucces, cunsultati medicul.

Cateodata dupa ce inotati, va ramane apa in urechi. Inclinand capul si apoi batand peste ureche reusiti sa scoateti apa de cele mai multe ori. Daca nu, puneti in ureche cateva picaturi de izopropanol in concentratie de 70%. Acesta ajuta la evaporarea apei. Uneori, senzatia de apa in urechi este cauzata de acumularea cerumenului. Pentru aceasta problema trebuie consultat medicul.

Tratament cu miere pentru durerile de ureche

Mierea incalzita, aplicata sub forma de picaturi in urechea afectata, va opri durerea. Dupa ce ati pus mierea, puneti un tampon de vata in ureche, pentru a pastra locul cald.

Tulburarile urechii interne

Macinati o lingurita cu ghimbir proaspat. Adaugati o cana cu apa fiarta. Lasati la infuzat 15 minute, apoi strecurati. Indulciti cu miere si beti ca pe un ceai. Previne ameteala, greata si raul cauzat de tulburarile urechii interne.

Tinitusul sau zgomotele in urechi

Tinitusul are mai multe cauze. Cea mai intalnita este abuzul de aspirina sau de alte medicamente. De multe ori tiuitul apare in timpul unei boli a urechii externe, mijlocii sau interne.

Daca nu luati nici un medicament in mod regulat, mergeti la doctor, fiindca el poate sa spuna cu siguranta cauza.

Tratament impotriva tinitusului cu usturoi

Puneti 6 cateimari de usturoi in mixer si adaugati o cana cu ulei de masline sau de migdale. Amestecati pana cand usturoiul este tocat. Depozitati mujdeiul intr-un borcan de sticla acoperit si lasati-l la macerat timp de o saptamana. Strecurati-l si puneti cateva picaturi in ureche pentru a opri tiuitul si a va imbunatati auzul.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Ingrijirea urechilor

    Durerile de ureche Caldura pare sa fie utila pentru stoparea durerilor de urechi. Puneti o panza calduta si umeda peste urechesi ...
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...