Mama & Copilul

Ingrijirea pielii picioarelor

Dermatofitoza piciorului (ciuperca piciorului)

Dermatofitoza piciorului este cauzata de infectia cu o ciuperca a stratului exterior al pielii “moarte”.

Prevenirea este cel mai bun tratament. Este important de asemenea sa dati o atentie deosebita igienei. Aerisirea picioarelor este foarte importanta.

Mersul descult prin casa ajuta picioarele sa fie uscate. Cand mergeti la piscina sau la dusuri publice, purtati slapi, pentru a evita contaminarea cu ciuperca.

Cand purtati pantofi, pudrati usor picioarele si pantofii cu praf de alaun, epntru a preveni umezirea. Purtati sosete de bumbac, pentru ca absorb umiditatea.

Remediu cu otet de mere pentru ciuperca piciorului

Se pune o cantitate mare de otet de mere peste picioare. Imbibati un tampon de vata in otet si aplicati-l intre degete. Puneti sosete si lasati peste noapte.

Remediu cu suc de lamaie pentru ciuperca piciorului.

Frectionati picioarele cu suc de lamaie si asteptati sa se ususce. Este indicat sa umblati cat  mai mult descult.Reaplicati sucul de lamaie de mai multe ori pe zi.

Bicarbonat de sodiu pentru mirosul picioarelor.

Presarati bicarbonat de sodiu in pantofi pentru a elimina mirosul. Spalarea picioarelor in apa cu bicarbonat de sodiu elimina mirosul puternic si relaxeaza piciorul.

Share this Story
 • Mama & Copilul

  Ganoderma si efectele sale benefice sanatatii

  Chinezii considerau ca Ganoderma este “Regele miraculos al plantelor”. Era cautata pentru proprietatile sale medicinale ce îmbunatateau capacitatea organismului de a ...
 • Mama & Copilul

  Infectii fungice (micotice) ale unghiilor

  Aceasta problema persistenta, dar inofensiva, incepe frecvent cu o pata micuta, alba sau galbena pe unghie. Infectiile micotice se pot dezvolta ...
 • Mama & Copilul

  Ingrijirea pielii picioarelor

  Dermatofitoza piciorului (ciuperca piciorului) Dermatofitoza piciorului este cauzata de infectia cu o ciuperca a stratului exterior al pielii “moarte”. Prevenirea este ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...