Mama & Copilul

Infectii fungice (micotice) ale unghiilor

Aceasta problema persistenta, dar inofensiva, incepe frecvent cu o pata micuta, alba sau galbena pe unghie. Infectiile micotice se pot dezvolta pe unghii sau dedesubtul marginilor exterioare, daca le expuneti continuu la un mediu cald si umed.

Depinzand de tipul de ciuperca, unghiile isi pot modifica culoarea, se pot ingrosa si pot dezvolta margini faramicioase sau crapaturi.

Infectiile fungice afecteaza, de obicei, unghiile degetelor de la picioare, mai frecvent decat a celor de la maini, si sunt mai obisnuite la varstnici. Riscul de infectie micotica a unghiilor de la degetele picioarelor este mai mare daca transpirati abundent si daca purtati ciorapi sau sosete care impiedica aerisirea si nu absorb transpiratia.

De asemenea, puteti contacta aceasta infectie mergand  descult in locurile publice si ca o complicatie a altor infectii.

Infectiile micotice ale degetelor mainii sunt deseori rezultatul expunerii exagerate la apa si detergenti. Umezeala care persista sub unghiile artificiale poate, si ea, stimula cresterea fungilor.

Pentru a ajuta la prevenirea infectiilor fungice, incercati urmatoarele:

– mentineti-va unghiile uscate si curate. Stergeti-va bine picioarele dupa baie;

– schimbati-va des ciorapii si purtati pantofi cu talpade piele;

– folositi un spray sau o pudra antifungica pe picioare si in interiorul pantofilor;

– nu curatati sau taiati pielea din jurul unghiilor;

– evitati sa mergeti descult la piscine sau dusuri publice si in vestiare;

Masurile de autoingrijire nu reusesc, de obicei, sa previna infectia. Cremele antifungice tipice sau medicatia orala antimicotic, precum intraconazol, terbinafin si fluconazol sunt eficiente. In cazuri severe, ar putea fi necesara extractia chirurgicala.

Share this Story
 • Mama & Copilul

  Ganoderma si efectele sale benefice sanatatii

  Chinezii considerau ca Ganoderma este “Regele miraculos al plantelor”. Era cautata pentru proprietatile sale medicinale ce îmbunatateau capacitatea organismului de a ...
 • Mama & Copilul

  Infectii fungice (micotice) ale unghiilor

  Aceasta problema persistenta, dar inofensiva, incepe frecvent cu o pata micuta, alba sau galbena pe unghie. Infectiile micotice se pot dezvolta ...
 • Mama & Copilul

  Ingrijirea pielii picioarelor

  Dermatofitoza piciorului (ciuperca piciorului) Dermatofitoza piciorului este cauzata de infectia cu o ciuperca a stratului exterior al pielii “moarte”. Prevenirea este ...
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...