4:51 am - Friday December 9, 2016

Incetiniti uzura

Imbatranim chiar de cand ne nastem, dar pe bucati, pe piese distincte. Organele nu se uzeaza toate in acelasi timp. Uf! Si stim foarte bine cum sa intretinem aceasta masinarie frumoasa!

Pe de-o parte, inima: este organul cel mai fragil…si spre varsta de 40 de ani pot aparea mici necazuri. La inceput la barbati, apoi la femeile care au, pana spre 50 de ani, sansa de a fi protejate prin sistemul hormonal indiferent de varsta, 100.000 de femei mor in fiecare an in Franta, de o maladie cardio-vasculara, cel mai des prin infarct miocardic, mai ales dupa varsta de 74 de ani. Responsabilul nr.1?

Colesterolul,o molecula de grasime, fabricata de ficat, pe care o gasim de asemenea, in alimentatie. Ce precautii sa luam? In primul rand aveti grija ce mancati (evitati excesul, mancati des peste gras…), supravegheati-va in mod regulat tensiunea (cresterea acesteia-adesea incepand cu varsta de 55 de ani-inseamna o pierdere a elasticitatii arterelor, care determina inima sa munceasca mai mult), fumatii mai putin (ba chiar deloc),  o activitate fizica regulata precum mersul, evitati stresul prea mare, urmati, daca este posibil un tratament hormonal sustitutiv care va proteja inima.

 Pe de alta parte, creierul…

Iata un voinic facut pentru a dura mult timp. Functiile sale scad foarte lent, dar cu atat mai repede cu cat nu le folosim. Ca si un muschi, creierul are nevoie sa fie antrenat, pentru ca o stimulare a neuronilor creste productia acelor proteine care stimuleaza memoria. Specialistii recomanda sa ve “dopati” memoria. Cum? E bine sa faceti orice! Cititi, ascultati muzica, rezolvati cuvinte incrucisate dedicati-va unui hobby…Pe scurt, fiti agile pe plan mental. Ca de obicei, e bine sa evitati stresul, abuzul de alcool, de tutun…De retinut: putem sa facem cure cu vitamina antioxidanta E, cu aminoacizi si oligoelemente.

DAR ARTICULATIILE?

– Ele se uzeaza de pe la 30 de ani…

– Incetul cu incetul, cartilajul se erodeaza se fisureaza, frecarea oaselor provoaca o reactie inflamatorie…

– Odata ce durerile au aparut, nu ne mai ramane mare lucru de facut: sa pierdem din greutate pentru ale usura munca, sa luam calmante si chiar antiinflamatoare. Asta e tot ce mai putem face.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Articol din categoria: Auto-ingrijire

No comments yet.

Lasa un raspuns

Read previous post:
Beneficii sirop de soc negru pentru sanatate
Socul negru – un remediu natural eficient

Socul nu poate ingriji bronsita sau gripa, dar cu siguranta ajuta sa o preveniti. Socul... mai mult »

Close