Mama & Copilul

Importanta magneziului pentru organism

Magneziu este un catalizator vital in activitatea enzimelor, in special in activitatea celor implicate in producerea energiei. Ajuta la mentinerea nivelului calciului si al potasiului.

Carenta de magneziu intervine in transmiterea impulsurilor nervoase si musculare, producand iritabilitate si nervozitate.

Suplimentarea dietei cu magneziu poate ajuta in prevenirea depresiilor, a ametelilor, a slabiciunii si a spasmelor, in sindromul premenstrual si ajuta la mentinerea echilibrului corect al pH-ului organismului si a temperaturii normale a corpului.

Magneziul este necesar in prevenirea calcifierii tesutului moale. Acest mineral esential apara vasele arteriale de solicitarea rezultata din schimbarea brusca a presiunii sangelui si joaca un rol in formarea oaselor si in metabolismul carbohidratilor si al mineralelor.

Impreuna cu vitamina B6 (piridoxina), magneziul ajuta la reducerea si dizolvarea fosfatului de calciu din pietrele de la rinichi si poate preveni formarea calculilor renali din oxalat de calciu.

Cercetarile au aratat ca magneziul poate ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare, a osteoporozei, a unor forme de cancer si poate reduce nivelul colesterolului. Este eficient in prevenirea aparitiei premature a contractiilor si a travaliului la femeia insarcinata.

Suplimentele cu magneziu luate in timpul sarcinii au un efect determinant in reducerea defectelor din nastere. Un studiu publicat de “Journal of te American Medical Association” raporteaza cu 70% mai putine cazuri de retard mintal la copiii ai caror mame au luat magneziu in timpul sarcinii. Incidenta paraliziei cerebrale a fost cu 90% mai scazuta.

Printre posibilele manifestari ale carentei de magneziu se afla confuzia, insomnia, iritabilitatea, digestia proasta, tahicardia, convulsiile si crizele nervoase, adesea, carenta de magneziu poate fi o cauza grava sau fatala a aritmiei cardiace, a hipertensiuni, si a opririi bruste a inimii, a astmului, a oboselii cronice si a sindromului durerii cronice.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...