9:02 am - Sunday December 11, 2016

Igiena intima in timpul sarcinii

Organele genitale feminine sau masculine sunt poate regiunile cele mai sensibile ale corpului uman.

E de preferat ca in aceste regiuni sa se pastreze o igiena corespunzatoare, in fiecare zi pentru evitarea aparitiei infectiilor si a unor microbi destul de periculosi.

Chiar daca in mod normal, toaleta zilnica era realizata de orice femeie, odata cu aparitia perioadei gestationale, tanara gravida trebuie sa fie din ce in ce mai atenta cu aceste regiuni.

In aceasta perioada secretiile vaginale sunt mai abundente ca urmare a tuturor hormonilor de sarcina, lucru ce poate cauza o iritatie a pielii in aceasta regiune, fiind un mediu propice pentru dezvoltarea microbilor, a unor bacterii periculoase care pot duce la afectiuni vaginale grave cum ar fi cistita, vaginitele, prurit si alte iritatii ale vulvei.

In tot acest timp e recomandat a se folosi cel putin o data pe zi un gel pentru igiena intima recomandat de medicul specialist.

Nu e bine a se utiliza sapunuri si nici produse ce sunt realizate din parabeni, coloranti sintetici, petrolati, alergeni, SLES, SLS, proteine animale, siliconi, alcool si etoxilati (PEG/POE).

Folosirea gelului de baie pentru igiena intima permite o curatire blanda a pielii din aceasta regiune, neutralizand aparitia infectiilor si a microbilor.

In plus, e recomandat a se folosi o pudra daca sunteti predispusa catre transpiratie mai abundenta in aceasta regiune, dar si folosirea unei lenjerii din bumbac care sa nu mentina un mediu umed ce poate duce la senzatie de prurit si miros neplacut.

Si daca va intrebati de ce toaleta intima trebuie sa fie de doua ori mai bine realizata decat de obicei, ei bine, noi va putem raspunde. Pentru ca in aceasta perioada in pantecul dumneavoastra exista un fat care nu se poate apara in fata aparitiei microbilor si a unor eventuale infectii.

Mediul sau placentar e destul de nesigur si orice infectie pe care dumneavoastra o aveti ii va putea traversa mediul placentar, trecand prin lichidul amniotic, in acest fel infectia ajungand la acesta, lucru de nedorit atunci cand asteptati cu nerabdare un bebelus sanatos.

In plus, pericolul vine si in momentul unei nasteri naturale intrucat micutul traverseaza canalul stramt al nasterii, canal ce poate cauza infectii la nivelul ochilor sau pielii celui mic.

In concluzie, creati un mediu sanatos pentru dumneavoastra si pentru beblusul dumneavoastra pentru a fi mereu in siguranta!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Igiena intima in timpul sarcinii, 9.0 out of 10 based on 1 rating
Articol din categoria: Sarcina
Articole Similare:

No comments yet.

Lasa un raspuns

Read previous post:
sangerari vaginale sarcina
Sangerarile vaginale in timpul sarcinii

Atunci cand va aflati in asteptarea unei sarcini, orice mic semn ce poate provoca o... mai mult »

Close