Hraniti bebelusul cu dragoste

Spatiul in care va hraniti bebelusul trebuie sa fie unul plin de voie buna!

In urmatorii cativa ani veti petrece mult timp hranindu-va copilul.

Incercati sa nu considerati ora mesei bebelusului ca pe o corvoada. Folositi, mai degraba acest moment ca pe o ocazie de a va intari legatura cu bebelusul.

Cand va hraniti bebelusul cu lingurita, ganditi-va cata dragoste si grija ii purtati, iar bebelusul se va apropia si mai mult de dvs, asa cum s-a intamplat cand l-ati alaptat sau cand l-ati hranit cu biberonul.

Ora mesei este importanta pentru dezvoltarea sociala a bebelusului. In primul sau an de viata, acesta isi dezvolta simtul increderii, iar mesele relaxate contribuie, in mare parte, la acest proces.

Daca primele sale experiente cu hrana se petrec intr-o atmosfera de tensiune si frustrare, pot aparea probleme ca mancatul care se pot perpetua o viata intreaga.

De fapt, bebelusul va creste si se va dezvolta mai bine daca este hranit intr-un mediu iubitor, nu intr-unul cu sentimente negative.

Divertismentul la cina

Aratati-i bebelusului expresii faciale comice, zambiti-i si vorbiti cu el in timpul mesei.Faceti clasica miscare “vine avionul”! Cantati-i!

Totusi nu ar trebui sa prelungiti ora mesei bebelusului mai mult de 20-30 de minute. Singurul scop al scaunelului de masa, ar trebui sa fie mancatul.

Daca bebelusul devine nelinistit atunci cand ii pregatiti masa, dati-i putina mancare de rontait pentru a-l tine ocupat.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...