Hrana industriala pentru bebelusi

Publicitatea functioneaza.

A functionat si acum cateva decenii, cand mamele nici nu se mai gandeau sa isi alapteze copiii, deoarece reclamele le-au convins ca laptele praf pentru bebelusi ar fi, cumva, mai bun decat laptele matern si mult mai convenabil.

Publicitatea se pare ca functioneaza si acum. Altfel, cum ar fi convins generatii intregi de parinti sa plateasca sume exorbitante pe o alimentatie inferioara nutritional pentru a-si hrani bebelusii!

Medicina se pare ca urmeaza si ea acelasi drum cu publicitatea. In martie, cand bebelusul meu avea doar 4 luni, pediatrul mi-a dat o foaie cu dieta zilnica pe care trebuia sa i-o administrez. Aceasta consta intr-un borcanel de fructe pentru bebelusi, doua borcanele de legume pentru bebelusi si cateva linguri de cereale procesate comercial si imbogatite cu fier.

Cand am intrebat daca as putea prepara acasa  mancarea micutului, s-a uitat la mine de parca as fi venit de pe alta planeta.

Acest lucru mi-a amintit de comenteriul doctorului mamei mele atunci cand ea l-a intrebat, prin anii 1950, despre alaptarea copiilor. Doctorul a spus ca sanii ei sunt prea mici ca sa aiba suficient lapte pentru a-si hrani copilul.

Societatea moderna s-a indepartat atat de mult de natura, incat uneori uitam de unde provine, de fapt, adevarata hrana. Saptamana trecuta, cand imi hraneam bebelusul cu suc de portocale, sotul meu m-a intrebat de unde l-am luat. Cand i-am spus ca am stors sucul de la o portocala din frigider, a glumit spunand ca-si imagina ca sucul de portocale este stors dintr-o cutie.

Sucul de portocale adevarat este cel din portocale intregi si proaspete. Cerealele pentru bebelusi trebuie sa provina din orez brun si din alte cereale integrale, cu toate substantele nutritive intacte si neprocesate prin rafinare.

Toata hrana pentru copii ar trebui sa provina din alimente proaspete, integrale, si minim procesate; hrana pe care o puteti prepara cu usurinta in propria dumneavoastra bucatarie.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...