Mama & Copilul

Hipotermia si tratamentul de urgenta

Corpul dvs isi mentine o temperatura normala aproape in toate situatiile. Totusi, cand este expus temperaturilor geroase sau frigului, climatului umed, perioade mai lungi de timp, mecanismele de control ale organismului nu mai reusesc sa va mentina temperatura corporala normala.

Cand este pierduta mai multa caldura decat poate corpul dvs sa genereze, poate rezulta hipotermia. Inbracamintea uda sau umeda va poate creste riscul de hipotermie.

Caderea in apa rece de la bordul unei ambarcatiuni este o cauza obisnuita de hipotermie. O alta cauza frecventa este capul neacoperit sau imbracamintea neadecvata in timpul iernii.

Simptomul cheie al hipotermiei este scaderea temperaturii corporale la mai putin de 34 si chiar 27 grade Celsius.

Simptomatologia include: frison, vorbire neclara, un ritm anormal de rar al respiratiei, tegumente reci si palide, scaderea coordonarii si senzatie de oboseala, letargie sau apatie. Debutul simptomelor este de obicei lent; apare mai curand o pierdere gradata a acuitatii mentale si a capacitatii fizice. Persoana hipotermica poate, de fapt, nici sa nu realizeze ca este intr-o stare care necesita tratament medical urgent.

Varstnicii, cei foarte tineri si persoanele foarte slabe au un risc deosebit pentru hipotermie. Alte conditii care furnizeaza aparitia hipotermiei sunt malnutritia, afectiunile cardiace, functionarea subnormala a tiroidei si consumul excesiv de alcool.

Tratament de urgenta:

– dupa ce scoateti persoana din climatul friguros, schimbati-i imbracamintea cu una calda si uscata. Daca nu o puteti adaposti undeva inauntru, persoana trebuie macar ferita de vant, capul acoperit si trebuie intrerupt contactul cu solul rece.

– solicitati asistenta medicala de urgenta; in timp ce asteptati sosirea ajutorului, monitorizati respiratia si pulsul victimei. Daca vreunul dintre ele s-a oprit sau pare periculos de rar sau superficial, incepeti resuscitarea.

– daca nu sunt disponibile ingrijirile de urgenta, incalziti victima cu ajutorul unei imersii in baie la temperatura de 40-45 de grade Celsius.

– administrati lichide calde.

Nu dati victimei alcool!

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Hipotermia si tratamentul de urgenta

    Corpul dvs isi mentine o temperatura normala aproape in toate situatiile. Totusi, cand este expus temperaturilor geroase sau frigului, climatului umed, ...
  • Mama & Copilul

    Probleme legate de vremea friguroasa

    Degeratura poate afecta oricare parte a corpului, Mainile, picioarele, nasul si urechile sunt cele mai susceptibile pentru ca au suprafata mica ...
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...