Mama & Copilul

Hipoacuzia (scaderea auzului) legata de zgomot

Sunetul se masoara in decibeli. O conversatie obisnuita are aproape 60 de decibeli. O conversatie mai puternica intr-o cladire aglomerata are aproximativ 70 de decibeli.

Urechile dumneavoastra pot fi afectate de o expunere la un zgomot de 90 de decibeli sau mai mult.

Daca sunteti expusa la zgomotul puternic al unor unelte sau motoare, la muzica tare sau alte echipamente care produc zgomote de intensitate mare, ar trebui sa luati urmatoarele precautii:

– folositi dopuri de protectie sau antifoane. Folositi dispozitive comerciale de protectie conform standardelor (dopurile de vata nu sunt eficiente si pot ramane blocate in urechi). Acestea atenueaza toate zgomotele puternice pana la niveluri acceptabile.

– testati-va auzul. Detectarea precoce a pierderii auzului poate preveni o eventuala deteriorare ireversibila;

– protejati-va urechile chiar si in afara locului de munca. Feriti-va urechile de orice activitate recreationala zgomotoasa, precum muzica tare sau concertele, probele de talere sau conducerea snowmobilului;

– atentie la riscurile recreationale. Pierderea auzului legata de recreatie devine din ce in ce mai obisnuita. Activitatile cu cel mai mare risc sunt conducerea vechiculelor de gen ATV sau snowmobil si ascultarea muzicii extrem de zgomotoase.

Daca fiul sau fiica dumneavoastra asculta muzica prea tare prin casti, folositi un test simplu pentru a aprecia daca zgomotul este prea puternic: daca puteti identifica muzica pe care o auziti cand copilul poarta castile, inseamna ca este prea tare.

Spuneti copilului sa-si pastreze urechile pentru a se bucura de muzica toata viata.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Hipoacuzia (scaderea auzului) legata de zgomot

    Sunetul se masoara in decibeli. O conversatie obisnuita are aproape 60 de decibeli. O conversatie mai puternica intr-o cladire aglomerata are ...
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...