Mama & Copilul

Hidroterapia (terapia Kneipp)

Hidroterapia, sau terapia cu apa, e folosita de mii de ani.

In epoca moderna, ii datoram regretatului Sebastian Kneipp, preot catolic din Bavaria, dezvoltarea si popularizarea hidroterapiei in intreaga lume.

Apa poate fi folosita cu scopul de a stimula circulatia atat sanguina, cat si limfatica. Apa este si un vehicul de transport al elementelor si toxinelor catre si dinspre celule prin tractul gastrointestinal sau prin piele.

Cunoastem deja beneficiile pe care le ofera caldura, care are proprietatea de a dilata si intensifica circulatia. Organismul foloseste intern aceasta metoda prin diaforeza si prin raspuns histaminic, in scopul de a amplifica circulatia sanguina si limfatica.

Pe masura ce circulatia catre tesuturi se accelereaza, va creste nutritia, oxigenarea, imunitatea, si reactia electrolitica a acestora.

Toti acesti factori sunt importanti pentru circulatia la nivel tisular. Pe de alta parte, frigul este un factor constrictor, putand bloca circulatia energiei catre tesuturi. Combinand aceste doua aspecte ale stimularii, hidroterapia, care va folosi alternativ mai intai o aplicatie de apa fierbinte, apoi o aplicatie de apa rece, poate genera reactii exceptionale in cazuri maladive.

Simplul consum de apa poate fi considerat o forma de hidroterapie. O persoana obisnuita consuma in medie o cantitate insuficienta  de apa preluata din bauturi sau din alimente gatite. Apa e vitala in procesele de ionizare si de oxidare care se produc in organism. Apa e esentiala pentru stimularea activitatii intestinale si functionarea renala adecvata.

Baile de ape minerale, un alt tip de hidroterapie, constituie un excelent factor stimulant pentru tesuturi. Cu toate acestea, expunerea exagerata la ape minerale grele poate duce la coagulare cutanata, determinand uscarea pielii si formarea de cruste pe piele.

Un alt efect poate fi parul aspru si devitalizat, sau incetinirea cresterii parului din cauza blocarii foliculilor capilari. Supra-sitmularea nu constituie solutia catre vitalitate, energia dinamica e calea.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...