Mama & Copilul

Hainute pentru bebelus

Nu aruncati hainutele care pot fi usor reparate. Folositi markere pentru tesaturi pentru a masca petele de inalbitor.

Puteti sa folositi si vopsea, colorant alimentar sau creioane colorate. Incalziti pata cu fierul de calcat, colorati, iar apoi fixati culoarea aplicand o coala de hartie cerata peste pata si calcand din nou.

Protejati fierul de calcat de hartia cerata punand peste aceasta din urma o bucata de hartie. E imposibil sa inlaturati petele de voma de pe hainutele bebelusului. Puteti incerca sa aplicati detergent de vase direct pe pata.

Daca nimic nu functioneaza vopsiti hainuta intr-o nuanta mai inchisa.

Puteti camufla rupturile sau petele de pe imbracaminte cu petice dintr-un material asemanator sau contrastant, taiat intr-o forma geometrica simpla. Coaseti peticul peste pata sau ruptura, astfel incat sa para un element decorativ aplicat pe hainuta inca din fabrica.

Puteti folosi mai multe petice pentru a crea forme simetrice sau un model regulat. Sau utilizati petice colorate care se aplica cu ajutorul fierului de calcat, taiate in forme simple. Puneti folie de aluminiu pe masuta de calcat , sub gaura, pentru ca adezivul sa nu se topeasca pe masuta.

Hainutele bebelusului care sunt patate pot fi purtate inca pe sub alte hainute. Aplicati petice pe interiorul sau pe exteriorul pantalonasilor bebelusului pentru a intari zona genunchilor sau pentru a masca zonele uzate. Puteti confectiona genunchiere din benzile elastice sau partea superioara a unei perechi de sosete pentru adulti mai groase. Aceste genunchiere pot fi folosite pe piciorul gol sau peste pantalonasii bebelusului.

Cumparati mai multe sosete de acelasi fel. Toate se vor potrivi intre ele si, astfel, daca pierdeti oricare doua sosete, pierdeti o singura pereche.

Coaseti petice antiderapante pe talpile pijamalei bebelusului pentru a-l feri de cazaturi. Lipiti bucatele din covorasele antiderapante adezive pentru baie pe talpile incaltarilor noi pentru a le face mai putin alunecoase.

Puteti repara sireturile uzate  la capete folosind oja, lipici alb, o bucata de banda adeziva transparenta, un creion de ceara sau ceara de la o lumanare topita, iar capetele vor fi din nou tari.

Gulerele din dantela de la hainutele copiilor pot fi reconditionate daca le calcati intre doua foi de hartie cerata. Protejati fierul si masa de calcat punand o foaie de hartie intre hartia cerata si fierul si masa de calcat.

Folositi un burete umed pentru a inlatura parul si scamele de pe imbracaminte.

Indoiti capetele umeraselor de metal obisnuite pentru a obtine umerase mai mici, potrivite pentru hainutele copiilor.

Puteti introduce bucati de cofraje de oua din polistiren in cizme ca sa preveniti deformarea lor.

Daca intra apa in cizmulite, puneti o punga de plastic peste soseta copilului. Atat sosetele, cat si piciorusele copilului dvs vor ramane uscate si calde.

Daca cizmele care se poarta peste pantof sunt incaltate si descaltate cu dificultate, incercati sa puneti o punga de plastic peste pantof, inainte de a incalta cizma.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...