Sarcina

Greutatea in timpul sarcinii: cand pui cele mai multe kilograme!

Aproape toate femeile ce nasc copii sanatosi iau in greutate intre saptamanile 25 – 35 de sarcina. Acest fapt variaza, in functie de corpul gravidei si de greutatea dinainte de sarcina.

Daca persoana a fost subponderala inainte de a ramane gravia, probabil va lua in greutate mai mult decat alte femei, iar daca a fost supraponderala, va lua in greutate mai putin. Subponderabilitatea si supraponderabilitatea sunt asociate cu un risc mai mare de a avea parte de complicatii pe durata sarcinii.

Greutatea pe durata sarcinii ar trebui sa fie graduala si sa se ia cel mai mult in greutate in al treilea semestru de sarcina. In mod normal, femeia gravida trebuie sa ia in greutate intre 0,9 kg si 1,8 kg in primele trei luni de sarcina si apoi intre 1,3 kg si 1,8 kg pe luna in restul perioadei.

Greutatea totala adaugata ar trebui sa fie intre 11 si 14 kg, astfel scade riscul de a aduce pe lume un bebelus subponderal.

Greutatea castigata include si greutatea fatului, undeva intre 2,7 si 3,6 kg. Restul greutatii castigate consta in volumul crescut de lichide din corp, marirea sanilor si a uterului, lichidul amniotic si placenta.

Mergeti periodic la medic,  pentru ca acesta iti poate face recomandari despre cat ar trebui sa iei in greutate pentru a te asigura ca sarcina ta evolueaza normal si ca primesti aportul corect de nutrienti.

Trimestrul al treilea al sarcinii este definitoriu

In al treilea trimestru gravida ia cel mai mult in greutate din toata durata sarcinii, fiind si ultima dintre cresterile in greutate. Fetusul va creste rapid in acest stadiu, castigand pana la 28 de grame pe zi. Burtica femeii isi va schimba forma vazand cu ochii, lasandu-se odata cu rasucirea fatului in pozitia pentru nastere.

Pe parcursul celui de-al doilea semestru, burta gravidei sta de obicei orientata in sus, in timp ce in cel de-al treilea aceasta se lasa destul de jos, iar fatul incepe sa se miste cu regularitate, in timp ce mamica poate simti aceste miscari.

Miscarile fetale pot fi destul de intense pentru gravida si devin mai puternice si mai frecvente, datorita functiilor imbunatatite ale creierului, ochilor si muschilor bebelusului.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
 • Sarcina

  Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

  Trei luni inainte de a ramane gravida Fa curat in sertarul cu medicamente Exemplu, piedicile in calea fertilitatii femeii Piedicile in ...
 • Sarcina

  Avortul

  Avortul este procesul medical prin care se pune capăt unei sarcini, pentru a împiedica nașterea unui copil. În funcție de săptămâna ...
 • Sarcina

  Sfaturi pentru detoxifiere inainte de sarcina

  Hotarati-va sa va debarasati corpul de toxinele care va slabesc sanatatea, va diminueaza puterea si maresc riscurile pentru dumneavoastra si pentru ...
 • Sarcina

  Factorul Rh

  Atunci cand vi se fac analize pentru determinarea grupei sanguine aflati, de asemenea, daca sunteti “negativ” sau “pozitiv”. Multi oameni nu ...
 • Sarcina

  Lombosciatica in perioada de sarcina

  Lombosciatica e una dintre cele mai neplacute probleme pe care le aduce sarcina. Durerile de spate, dar si starea de amorteala ...
 • Sarcina

  Ecografia 3D in timpul sarcinii

  Efectuarea ecografiei 3D in sarcina devine una dintre cerintele obligatorii ale femeii insarcinate. Astfel, aceasta se va putea convinge de sanatatea ...
Load More In Sarcina

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...