Fiti atente la simptomele de alergie ale bebelusului

Dupa ce ati introdus toate alimentele noi, urmariti-va bebelusul in perioada de 4 zile pentru a vedea daca apare vreunul dintre simptomelede alergii pe care le-am inventariat mai jos.

Majoritatea reactiilor alergice se manifesta cu simptome vagi, pe care se poate sa nu le observati daca nu sunteti foarte atenta.

Desi multe dintre aceste simptome sunt cauzate de obicei de o raceala sau de alta afectiune, exista posibilitatea ca acestea sa fie semnalele unei alergii produsa de ultimul aliment introdus. Consultati pediatrul pentru a va asigura de acest lucru.

Simptomele la alergii pot aparea in aproape orice parte a corpului, insa cel mai adesea se manifesta la nivelul tractului digestiv (greturi, diaree, etc), al sistemului respirator (secretii nazale abundente, respiratie grea, etc.) si al pielii (eczeme, urticarie etc.).

Asa cum puteti vedea in lista simptomelor alergiei, simptomele pot fi de la usoare la severe.

Incidenta aparitiei unei alergii serioase este extrem de rara la bebelusii sanatosi, mai ales atunci cand hrana solida a fost administrata la cel putin 4 luni. Iar parintii cunosc de obicei alergiile alimentare din familie.

Simptomele alergiei bebelusului: greturi, varsaturi, flatulenta, diaree, scaun frecvent, spasme, durere abdominala, enurezis, tuse, raguseala, astm, secretii nazale, umflarea ochilor, umflarea buzelor, eczeme, urticarie, difterie, dureri de cap, iritabilitate, tulburari comportamentale.

Daca bebelusul are probleme cu flatulenta, ar fi bine sa ii administrati picaturi cu simeticon. Aceste picaturi functioneaza ca un remediu eficient impotriva flatulentei, pot alina durerile si sunt considerate sigure.

Ca de fiecare data, cereti acordul pediatrului inainte de a administra bebelusului orice medicatie, chiar si cele pe care le cumparati fara prescriptie medicala.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...