Feriti-l pe bebelusul dvs de asfixierea cu mancare

Priviti-va intotdeauna bebelusul cu atentie in timp ce mananca, nu va intoarceti niciodata cu spatele si nici nu iesiti niciodata din camera.

Uitati de treaba din casa inainte ca bebelusul sa termine de mancat.

Considerati orele de masa ale bebelusului ca pe un timp important de intarire a legaturii emotionale cu acesta.

Bucatile de mancare ar trebui sa fie suficient de mici incat, chiar daca bebelusul nu le mesteca deloc si le inghite intregi, sa nu ii ramana in gat sau in trahee.

Nu lasati niciodata copilul sa manance daca nu este asezat intr-o pozitie dreapta. De exemplu, nu-l lasati sa stea pe podea si sa manance un biscuit. Inecarea poate aparea si daca mananca in timp ce merge sau alearga.

Fiti deosebit de atenta daca bebelusul are aplicat pe gingii un gel pentru dinti. Capacitatea de a inghiti poate fi deficitara.

Dati bebelusului doar cateva bucatele de mancare de rontait odata, pentru ca acesta sa nu adune o cantitate prea mare in gura si sa se inece.

Alimente precum prajiturelele, biscuitii crocanti, briosele, produsele de panificatie si biscuitii trebuie sa fie ori prea tari pentru ca un bebelus sa rupa o bucatica, ori atat de moi incat sa se dizolve aproape imediat ce le puneti in gura bebelusului.

Aveti grija la fructele zemoase pe care bebelusul le poate inhala cu usurinta in trahee.

Nu sprijiniti sticluta bebelusului, deoarece acesta se poate ineca.

Convingeti-va bebelusul sa ia bucatele mici si sa le mestece mult si bine inainte de a la inghiti.

Baloanele si bucatelele de baloane nu sunt hrana, desigur, insa se stie cat de des sunt inghitite de copiii mici, mai ales atunci cand au fost dezumflate. Asa ca aveti mare grija.

Avertisment: Un copil care s-a inecat trebuie examinat de un doctor pentru a determina daca in tractul sau respirator superior a ramas vreo bucatica de mancare. In cateva zile, bucatile de mancare pot provoca inflamatii si greutate in respiratie.

Avertizati-va copiii mai mari in privinta inecarii

Copiii mai mari trebuie sa fie constienti de pericolele inecarii la bebelus. Spuneti-le sa nu lase niciodata mancare in locuri unde bebelusul o poate gasi si sa nu-i dea niciodata alimente care nu au fost aporbate de dvs.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...