Slabire & Fit

Exercitiile fizice un obicei sanatos

Daca ne-am fi nascut in vremurile foarte indepartate, probabil ca am fi fost nomazi si culegatori, strabatand pe jos distante mari pentru a ne procura hrana necesara supravietuirii.

Nevoia ne-ar fi obligat sa facem mult mai multa miscare decat facem in prezent. Miscarea joaca un rol vital pentru intretinerea sanatatii.

Cea mai mare parte a circulatiei sanguine si limfatice, in special cea dinn regiunea membrelor inferioare, e actionata datorita activitatii musculare. De remarcat ca dupa o scurta perioada de inactivitate, dupa ce am stat asezati sau intinsi, ne simtim intepeniti pana cand incepem sa ne miscam din nou.

Cu cat nivelul de toxicitate din organismul unei persoane este mai scazut, cu atat va avea mai multa mobilitate dupa perioade de inactivitate.

In prezent, avem la dispozitie nenumarate forma de exercitiu fizic. Recomand plimbarile, inotul, tehnicile de intindere de tip streching, yoga, exercitiile aerobice pasive, pentru a aminti doar cateva dintre ele, pentru ca parctic orice persoana, indiferent de conditia fizica pe care o are, poate face oricare din aceste exercitii, sau le poate combina.

Important e sa fii activa. Daca esti slabita, incepe prin exercitii simple si mergi progresiv, pana vei ajunge la un nivel mai intens de activitate fizica, marind gradul de efort zi de zi. Exercitiile fizice sunt esentiale in procesul de redobandire a sanatatii.

Share this Story
 • Slabire & Fit

  Sportul ne tine tinere

  Nimic nu previne fenomenele de uzura la fel de eficient ca activitatea fizica. Si cu cat ea e mai diversificata, cu ...
 • Mama & Copilul

  Cum sa slabesti fara prea mare efort

  Nutritionistii au stabilit: organismul unei femei ce acumuleaza 2.000 de calorii pe zi utilizeaza doar 1.400. Raman 600 de calorii neconsumate. ...
 • Slabire & Fit

  Exercitiile fizice un obicei sanatos

  Daca ne-am fi nascut in vremurile foarte indepartate, probabil ca am fi fost nomazi si culegatori, strabatand pe jos distante mari ...
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Slabire & Fit

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...