Mama & Copilul

Exercitii simple care va pot imbunatati respiratia

Cateva exercitii simple de respiratie va pot ajuta daca aveti emfizem sau o alte afectiune pulmonara cronica.

Acestea va ajuta sa controlati golirea de aer a plamanilor folosindu-va muschii abdominali. Puteti, de asemenea, creste astfel eficienta respiratorie. Intrebati medicul despre aceste exercitii. Practicati-le de doua-patru ori pe zi.

Respiratie diafragmatica

Asezati-va pe spate, avand capul si genunchii sprijiniti pe perne. Incepeti prin a inspira si expira incet si continuu, dupa un model ritmic. Relaxati-va. Plasati-va varfurile degetelor pe abdomen, imediat sub baza cutiei toracice.

Pe masura ce inspirati incet, ar trebui sa simtiti ca diafragmul va ridica mana.

Continuati impingand cu abdomenul mana presata pe el, pe masura ce pieptul se umple cu aer. Asigurati-va ca toracele ramane nemiscat. Incercati aceeasi miscare, inspirand pe gura si numarand incet pana la 3. Apoi strangeti-va buzele si expirati pe gura in timp ce numarati incet pana la 6.

Practicati respiratia diafragmatica stand pe spate pana puteti face 10-15 respiratii consecutive intr-o singura sesiune, fara sa obositi. Apoi incercati-o stand pe o parte si apoi pe cealalta. Pe masura ce progresati, faceti acelasi exercitiu sezand drept pe un scaun, stan din picioare, mergand si, in sfarsit, urcand scarile.

Respiratie cu buzele stranse

Incercati exercitiile de respiratie diafragmatica cu buzele stranse in timp ce expirati, adica avand buzele intredeschise si incordate (fluxul de aer ar trebui sa faca un zgomot moale de “ssss”). Inspirati adanc pe gura si expirati. Repetati de 10 ori la fiecare sesiune.

Exercitii de respiratie adanca

In timp ce stati asezat sau in picioare tregeti cu putere coatele inapoi in timp ce inspirati adanc. Tineti-va respiratia, avand pieptul arcuit, pana numarati pana la 5 si apoi expulzati cu putere aerul din piept contractand muschii abdominali. Repetati exercitiul de 10 ori.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...