Escalop vienez

Timp de preparare pentru escalupul vienez: 30 minute

Ingrediente pentru escalopul vienez:

– 700g pulpa de vitel

– 100g faina

– 100ml ulei

– 250ml vin alb demisec

– 1 lingura mustar

– sare, piper, patrunjel

Mod de preparare pentru escalopul vienez:

Taiati carnea in felii de circa 5-6mm, presarati-o cu sare si piper, puneti-o intre 2 folii de plastic si bateti-o usor cu ciocanul de snitele. Cerneti faina pe o farfurie intinsa si treceti feliile de carne prin aceasta. Incingeti intr-o tigaie mare uleiul si puneti feliile de carne prajita, la foc potrivit, spre mare. Dupa ce s-au rumenit bine pe o parte, intoarceti-le pe partea cealalta si mai prajiti-le 2 minute la foc mai mic. Scoateti-le pe o farfurie, acoperiti-le si pastrati-le la cald. In grasimea ramasa puneti mustarul si imediat turnati 150ml de vin. Amestecati si in sosul format puneti feliile de carne prajite. Daca acestea absorb sosul din tigaie adaugati vinul si lasati la foc mic 1-2 minute. Serviti escalopul fierbinte cu sosul ramas din tigaie si presarati deasupra patrunjel tocat marunt.

Share this Story
  • Culinar

    Escalop vienez

    Timp de preparare pentru escalupul vienez: 30 minute Ingrediente pentru escalopul vienez: – 700g pulpa de vitel – 100g faina – ...
Load More Related Articles
Load More By Alina
  • Culinar

    Sufleu de varza

    Pentru sufleu de varza iti trebuie : -0,800 kg varza alba -0,100 kg unt -0,015 kg faina -0,025 kg cascaval -0,100 kg ...
  • Culinar

    Ciorba de legume

    Ingrediente pentru ciorba de legume: – 2 morcovi – 2 cepe rosii – 2-3 cartofi – 200g mazare – 200g fasole ...
  • Culinar

    Pastrav la tigaie cu sos de ciuperci

    Ingrediente pentru pastrav la tigaie cu sos de ciuperci: – 4 pastravi – ulei pentru prajit – cimbru uscat – 3-4 ...
  • Culinar

    Legume gratinate

    Ingrediente pentru legume gratinate: – 2 vinete – 4 rosii medii – 250g mozzarella – cimbru – busuioc – 150g pesmet ...
  • Culinar

    Rosii umplute

    Ingrediente pentru rosii umplute: – 8 rosii mari – 300g carne tocata de curcan – 50g masline fara samburi – sare ...
  • Culinar

    Pui cu orez

    Ingrediente pentru pui cu orez: – un pui – sare – piper – rozmarin – ulei pentru prajit – 100g unt ...
Load More In Culinar

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Ce sa porti la o petrecere de Anul Nou

Anul Nou este sarbatoarea preferata a multor femei ...