Mama & Copilul

Epuizata? Remontati-va!

Daca va temeti sa mai mergeti la slujba sau va simtiti epuizata sau stresata de aproape cateva saptamani, sunteti in fata unei situatii care v-ar putea afecta relatiile profesionale si persoana si chiar existenta.

Frustrarea coplesitoare sau indiferenta fata de munca dvs, iritabiliatea permanenta, furia, sarcasmul si inclinatia spre cearta sunt indicatorii unei situatii care trebuie rezolvata.

Iata cateva strategii de utilizat:

– aveti grija de dvs. Mancati regulat, mese echilibrate, inclusiv micul dejun. Dormiti suficient si faceti miscare;

– incheiati relatii de prietenie la locul de munca si in afara lui. Impartasind sentimentele de neliniste cu persoane de incredere, faceti primul pas spre rezolvarea acestora. Limitati activitatile impartite cu prieteni “negativi” care amplifica gandurile negre;

– luati-va cateva zile libere. Luati-va un concediu sau un sfarsit de saptamana prelungit. Planificati-va timpul personal in fiecare saptamana, timp in care va blocati telefonul.

– stabiliti limite. Cand este cazul, invatati sa spuneti “Nu” intr-o maniera prietenoasa dar ferma.

– selectati cu intelepciune discutiile in contradictoriu. Nu va grabiti sa va certati de fiecare data cu cineva care nu este de acord cu dvs. Pastrati-va capul limpede si pastrati-va argumentele pentru lucruri cu adevarat importante.

– pastrati-va o metoda de eliberare. Cititi, gasiti-va o preocupare pentru timpul liber, faceti miscare sau implicati-va intr-o activitate care va abate gandul de la munca si este relaxanta.

– solicitati ajutorul unor profesionisti. Daca nici una din aceste metode nu va amelioreaza senzatia de stres sau epuizare, cereti sfatul unui medic.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...