Mama & Copilul

Entorsele: lezarea ligamentelor

Mai exact, entorsa apare cand ligamentele au fost supraextinse sau chiar sfasiate. Ligamentele sunt benzi tari, elastice care se insera pe oase si mentin ferm articulatiile.

Folosim cateodata termenul entorsa de cate ori fetele articulare se misca in afara limitelor normale. Entorsele sunt frecvent cauzate de rasuciri. Apar mai frecvent la glezne, genunchi, sau la arcurile plantare. Entorsele determina inflamatie rapida. In general, cu cat este mai intensa durerea, cu atat mai severa este leziunea.

Entorsele variaza ca intensitate:

– usoare: ligamentele s-au extins excesiv sau sunt putin rupte. Zona este putin dureroasa, mai ales la miscare.

– moderate: fibrele ligamentului sunt sfasiate, dar nu rupte complet. Articulatia este sensibila, dureroasa si dificil de mobilizat. Zona este inflamata si colorata de sangerarea subiacenta.

– severe: unul sau mia multe ligamente sunt rupte complet. Zona este dureroasa. Nu puteti misca articulatia normal sau sa va lasati greutatea pe ea, devine foarte edematiata si se coloreaza de la hemoragie. Leziunea poate fi greu de diferentiat de o fractura sau o luxatie, care necesita ingrijiri medicale.

Aveti nevoie de un aparat de imobilizare pentru e mentine articulatia nemiscata sau de o operatie, daca ligamentele rupte determina instabilitate articulara.

Solicitati ingrijiri medicale imediat daca:

– vi se pare ca auziti un zgomot pocnit cand articulatia este lezata si nu o puteti folosi.

– aveti febra si zona este rosie si fierbinte. Ati putea avea o infectie.

– aveti o entorsa severa.Tratamentul inadecvat poate determina durere cronica si instabilitate articulara prelungita.

Consultati medicul daca nu puteti lasa greutatea pe articulatii dupa 2-3 zile de autoingrijire sau daca nu vedeti nici o ameliorare dupa o saptamana.

Share this Story
 • Mama & Copilul

  Sulfatul de condroitina

  Sulfatul de condroitina este un element important in formarea cartilajelor. Cartilajul este un tesut conjunctiv rezistent, dar flexibil, care se gaseste ...
 • Sarcina

  Gimnastica benefica in timpul sarcinii

  In perioada sarcinii, gimnastica te ajuta sa construiesti si sa mentii o conditie fizica de invidiat. Doar cu o conditie fizica ...
 • Mama & Copilul

  Bolile articulare si exercitiul fizic

  Bolile articulare reprezinta una dintre cele mai frecvente probleme medicale. Exista mai mult de 100 de forme de artrita, care au ...
 • Mama & Copilul

  Entorsele: lezarea ligamentelor

  Mai exact, entorsa apare cand ligamentele au fost supraextinse sau chiar sfasiate. Ligamentele sunt benzi tari, elastice care se insera pe ...
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...