Mama & Copilul

Echipamente gatit pentru bebelus: oala cu aburi, cuptor cu microunde, strecuratoare, razatoare

Oala de gatit cu aburi

Daca nu aveti o oala de gatit cu aburi, cumparati una, merita! Prepararea legumelor la aburi pastreaza mult mai multe substante hranitoare decat atunci cand le fierbeti, plus ca prepararea la aburi necesita mult mai putina energie decat fierberea.

Cuptorul cu microunde

Dupa ce ati folosit o data cuptorul cu microunde, nu mai puteti trai fara el. Gasiti cuptoare cu microunde la preturi rezonabile. Daca intentionati sa cumparati unul cautati un model cu ceas digital.

Cu un ceas digital este mai simplu sa setati corect duratele de preparare.

Veti seta destul de des cronometru la 30 de secunde pentru a incalzi cantitati mici de hrana pentru bebelusi. Alegeti un cuptor cu microunde cu placa rotativa incorporata pentru o gatire uniforma.

Strecuratoarea

Daca bebelusul este mai mic de 6 luni, aveti nevoie de o sita sau de o strecuratoare pentru unele alimente, cum ar fi fructele gatite. Semintele mici sau bucatelele de coaja trebuie strecurate bine pentru bebelusii mici, pentru ca acestia sa nu se inece.

Pentru a strecura, folositi o spatula de cauciuc pentru a presa mancarea prin sita. Pentru alimentele care necesita o  strecurare foarte fina, cum ar fi sucurile pentru belelus cea mai buna alegere este o strecuratoare de iaurt.

Pentru strecurarea boabelor si a fructelor de padure se pot folosi strecuratoare mai mari, nu site, aproape de doua ori mai mari decat sitele de faina.

Razatoarea manuala

Razatoarea manuala este foarte utila atunci cand hraniti un copil mic. Aceasta poate fi folosita pentru a rade rapid branza, morcovi cruzi, mere si alte legume si fructe.

Cand razuiti mai multe alimente diferite, preparati-le mai intai pe cele mai moi. Daca razuiti la sfarsit alimentele mai tari, acestea vor curata alimentele mai moi de pe razatoare.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...