Sanatate

Diabetul si consumul de miere

1. Mierea poate fi consumata de o persoana ce sufera de diabet?

2. E mierea contraindicata unei persoane diabetice?

3. Anumite tipuri de miere foarte bogate in fructoza au o valoare in tratamentul diabetului zaharat .

Acestea sunt cele trei intrebari obisnuite pe care le pun diabeticii si la care vom incerca sa raspundem din punct de vedere stiintific. Prin prisma cunostintelor medicale cele mai recente iata ce va putem spune.

1. Mierea, ce contine in medie 38% fructoza, 31% glucoza si diverse alte polizaharide printre care zaharoza, nu poate fi considerata in nici un caz un aliment recomandat unei persoane cu diabet.

2. Mierea nu e contraindicata si poate fi integrata in regimul alimentar al diabeticului, dar doar intr-un cadru strict de rationalizare a glucidelor ce ii sunt premise zilnic pentru un echilibru al bolii.

Totodata nu trebuie sa introducem mierea in alimentatie ca o posibilitate de largire a regimului. Poate fi o variatie, dar nu o largire a alimentatiei premise.

3. Fructoza nu reprezinta un tratament al diabetului zaharat si administrarea sa prelungita in loc de glucoza nu antreneaza nici o influenta favorabila asupra evolutiei anumitor complicatii ale diabetului, cum ar fi leziunile retiniene, in special.

In concluzie nici un tip de miere bogata in fructoza nu se poate constitui intr-o terapie oarecare sau sa fie de vreun ajutor terapeutic in cazul diabetului, oricare ar fi forma clinica.

In cazul diabetului tratat cu insulina, mierea poate fi foarte utila in caz de supradozaj accidental de insulina ce provoaca o stare de hipoglicemie ce poate duce pana la coma.

In aceste cazuri, luarea imediata a unei linguri de miere aduce repede glucoza in sange si indreapta efectele dramatice ale supradozajului cu insulina.

Mierea e un mijloc simplu si salvator pe care toata familia unui diabetic trebuie sa il cunoasca foarte bine.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Sanatate

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...