Despre ciocolata neagra

Ciocolata neagra are beneficii asupra sanatatii care nu se regasesti in altele. Daca aveti probleme cu presiunea sangelui sau daca vreti sa preveniti bolile de inima, incercati sa mancati ciocolata neagra.

De retinut ca ciocolata neagra scade presiunea sangelui

Ciocolata neagra – nu cea alba si nici cea cu lapte – scade presiunea ridicata a sangelui. Acest lucru a fost descoperit de medicul Dirk Taubertsi colegii sai de la Universitatea din Cologne, Germania. Studiul a aparutpe 27 august 2003 in “The Journal of the American Medical Association”.Asta nu inseamna ca trebuie sa mancati ciocolata in exces.

Persoanele care au atins o anumita varsta si care au probleme cu presiunea ridicata a sangelui pot recurge la cioco neagra. Insa va trebui sa echilibrati excesul de calorii continut de ciocolata mancand alte alimente slab calorice.

Ciocolata neagra contine antioxidanti

Ciocolata neagra este un potential antioxidant, declara medicul Mauro Serafinide la “Italy’s National Institute for Food and Nutrition Research” dinRoma. Antioxidantii infuleca radicalii liberi si moleculele distructive care sunt implicate in aparitia bolilor de sange si a altor afectiuni.”

Descoperirile noastre indica faptul ca laptele poate anula absorbtia de antioxidanti din ciocolata si, prin urmare, anuleaza benficiile asupra sanatatii care pot deriva din consumul moderat de ciocolata neagra”. Cumpara numai ciocolata neagra si evita sa o mananci cu lapte iar daca sanatatea va fi scuza ta pentru consumul de ciocolata, nu uita sa o consumi moderat.

Ce este cu ciocolata neagra? Este vorba de planta phenol, mai exact,arborele de cacao. Componentele acesteia sunt recunoscute pentru scaderea presiunii sangelui. Ciocolata produsa in Europa este mult mai bogata in phenoli de cacao decat cea produsa in Statele Unite.

Daca vrei sa o pregatesti in casa, nu uita: cu cat ciocolata este mai neagra, cu atateste mai sanatoasa.

Tine minte sa echilibrezi consumul de calorii. Doar 100 de grame deciocolata neagra poate contine 531 de calorii. Daca mananci aceeasicantitate de mere, vei avea doar 52 de calorii, dar nu vei mai beneficiade scaderea presiunii sangelui.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Slabire & Fit

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...