Mama & Copilul

Despre căderea părului şi încărunţire

Despre căderea părului şi încărunţire

 

Despre căderea părului şi încărunţirePărul are anumite funcţii biologice şi este un element important pentru aspectul fizic, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei. La urma urmei, cine nu vrea un par puternic, sănătos şi strălucitor? Creşterea părului poate fi observată pe tot corpul, cu excepția palmelor, tălpilor şi buzelor. Creşterea variază în funcţie de sex şi de la persoană la persoană. Creşterea părului este afectată de mai mulți factori: de factorii genetici, de alimentaţie și de factorii de mediu cum ar fi poluarea și condițiile meteorologice.

Firele de păr pe care le vedem pe cap sau pe orice parte a corpului au același model de creștere. Părul creşte din rădăcina firului de păr, aceasta este porțiunea de sub piele în care celulele se combină pentru a forma keratina, proteina din care este compus părul. Rădăcina firului de păr se află în interiorul structurii tubulare pe nume folicul.

Oamenii au în medie aproximativ 5 milioane de fire de păr. Pierdem foarte multe fire de păr în fiecare zi, dar, atâta timp cât suntem sănătoşi, vor continua să crească fire noi.

În afară de faptul că părul ne face să arătăm mai bine, firele de păr ne ţine de cald, filtrează particulele de praf din aerul pe care îl respirăm și protejează ochii și urechile de particulele de praf.

Căderea părului; Cauzele căderii părului

Căderea părului este o problemă foarte frecventă care afectează un număr mare de persoane. Această afecţiune apare din cauza micşorării foliculului din rădăcina firelor de păr. Problema asta poate părea nesemnificativă și este neglijată de multe persoane, dar se poate ajunge la căderea părului şi la chelire, dacă nu sunt luate măsuri de precauţie.

Cauzele căderii părului sunt următoarele:

– Boală sau intervenții chirurgicale majore.

– Dezechilibru hormonal la bărbaţi şi femei. Căderea părului poate fi cauzată de o glandă tiroidă hiperactivă sau hipoactivă.

– Multor femei le cad părul după naştere din cauza factorilor hormonali.

– Anumite medicamente pot provoca căderea părului dacă sunt luate o perioadă mai lungă de timp. Acestea includ: antidepresive, medicamente pentru probleme cardiace sau hipertensiune, anticoncepţionale etc.

– Anumite infecţii ale scalpului.

– Din cauza unor boli precum diabetul sau lupus.

Încărunţirea – cauze şi tratamente

Această afecţiune apare atunci când foliculii de păr nu pot colora părul sau există o deficienţă de melanină. Melanina este componenta responsabilă cu colorarea părului.

Cauzele încărunţirii:

– Stresul excesiv sau anxietatea.

– Îmbătrânirea, deoarece reduce capacitatea organismului de a produce melanină.

– Anumite boli sau medicamente.

– Fumatul

Prevenirea încărunţirii ar putea să nu fie foarte ușor de realizat, deoarece aceasta ar putea depinde de mai mulți factori pe care nu-i putem controla, precum factorii ereditari. Totuşi, vă recomandăm să urmaţi un stil de viață sănătos, să mâncaţi sănătos și să vă odihniţi destul pentru a întârzia încărunţirea.

 

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Despre căderea părului şi încărunţire

    Despre căderea părului şi încărunţire   Părul are anumite funcţii biologice şi este un element important pentru aspectul fizic, atât pentru ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...