Sarcina

Depresia din perioada sarcinii

 In primul trimestru de sarcina gravida poate trece printr-o serie de schimbari hormonale ceea ce va declansa asa numita depresie de sarcina.

Fie ca plange fara a avea un motiv concret, fie se supara degeaba, e trista, totul se datoreaza sarcinii si schimbarilor sale hormonale.

Potrivit medicilor depresia in timpul sarcinii reprezinta una dintre simptomatologiile cele mai frecvent intalnite.

Acomodarea cu viata de mamica, dar si schimbarile care se petrec cu organismul gravidei reprezinta etape pe care orice femeie nu le poate intelege prea usor si pe care nu cunoaste cum anume sa le depaseasca cu bine.

In cazul in care gravida se confrunta cu schimbari temperamentale destul de bruste e de preferat sa mearga la medic si sa nu consume medicamente antidepresive intrucat acest lucru ii poate dauna starii de sanatate a bebelusului, existand uneori riscul de nastere a unui copil cu malformatii, dar si de avort spontan.

In plus, atunci cand medicul considera ca este absolut necesar ca gravidei sa ii fie prescrise medicamente antidepresive e de preferat sa le ia conform instructiunilor medicale si sa nu faca abuz.

Vizitele la psiholog sau psihiatru pot deveni variante pentru inlocuirea medicamentelor antidepresive in timpul sarcinii.

Pe masura ce gravida inainteaza in sarcina si se apropie de nastere e posibil ca starile de depresie sa se intensifice si mai mult intrucat aceasta ajunge sa se teama de ceea ce va patimi in momentul aducerii pe lume a bebelusului sau.

In tot acest timp, depresia din sarcina se datoreaza starii de incertitudine, dar si temerii ca nasterea va putea fi dureroasa si greu de suportat.

Crampele, contractiile Braxton-Hicks, dar si sangerarile din timpul sarcinii pot determina o stare emotionala a gravidei greu de controlat.

Teama de avort spontan, dar si de nastere prematura o insotesc pe aceasta in tot acest timp, determinand o stare de plans, suparare sau tristete pe care nu le poate ascunde.

Psihologii sunt de parere ca orice gravida ar putea trece mult mai usor peste aceste stari in cazul in care are sprijinul partenerului si al intregii familii.

Comunicarea o va ajuta sa depaseasca aceste momente. In cazul in care in mediul familial apar situatii mai „tulburi”se va putea ajunge la o depresie mult mai pronuntata in timpul sarcinii, ceea ce va face necesara supravegherea medicala specializata a gravidei atat in timpul sarcinii, cat si dupa nastere.

Share this Story
 • Sarcina

  Depresia din perioada sarcinii

   In primul trimestru de sarcina gravida poate trece printr-o serie de schimbari hormonale ceea ce va declansa asa numita depresie de ...
Load More Related Articles
Load More By admin
 • Sarcina

  Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

  Trei luni inainte de a ramane gravida Fa curat in sertarul cu medicamente Exemplu, piedicile in calea fertilitatii femeii Piedicile in ...
 • Sarcina

  Avortul

  Avortul este procesul medical prin care se pune capăt unei sarcini, pentru a împiedica nașterea unui copil. În funcție de săptămâna ...
 • Sarcina

  Sfaturi pentru detoxifiere inainte de sarcina

  Hotarati-va sa va debarasati corpul de toxinele care va slabesc sanatatea, va diminueaza puterea si maresc riscurile pentru dumneavoastra si pentru ...
 • Sarcina

  Factorul Rh

  Atunci cand vi se fac analize pentru determinarea grupei sanguine aflati, de asemenea, daca sunteti “negativ” sau “pozitiv”. Multi oameni nu ...
 • Sarcina

  Lombosciatica in perioada de sarcina

  Lombosciatica e una dintre cele mai neplacute probleme pe care le aduce sarcina. Durerile de spate, dar si starea de amorteala ...
 • Sarcina

  Ecografia 3D in timpul sarcinii

  Efectuarea ecografiei 3D in sarcina devine una dintre cerintele obligatorii ale femeii insarcinate. Astfel, aceasta se va putea convinge de sanatatea ...
Load More In Sarcina

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...