Sanatate

De ce sa renunti la solar?!

Medicii recomanda cu tarie ca persoanele sub varsta de 18 ani sa evite mersul la solar, intrucat acestea nu sunt deloc o alternativa mai sanatoasa a expunerii la soare.

Radiatiile ultra violete emise la solar sunt responsabile pentru cancerul de piele si imbatranirea prematura.

Expunerea UVA si UVB cauzeaza de asemenea boli ochilor si sistemului imunitar, crescand riscul de cancer ocupar si boli virale.

Sansele de a dezvolta cancer de piele cresc cu 75% atunci cand solarul este folosit de oameni sub varsta de 30 de ani.

Astfel, se recomanda evitarea saloanelor de bronzat. Radiatiile ultra-violete ( UVR) sunt impartite in categorii: UVA, UVB si UVC. Saloanele de bronzat sunt asociate cu expunerea UVA si UVB. Razele UVA penetreaza adanc tesutul pielii, alternand structura DNA. Razele UVB penetreaza straturile exterioare ale pielii. UVB-ul este responsabil pentru arsuri si pentru bronzat, si este recunoscut de asemenea ca fiind cancerigen.

Saloanele de bronzat cauzeaza de asemenea imbatranirea prematura a pielii.

Expunerea UVA si UVB nu numai ca duce la cancer de piele, dar creeaza si pete, pistrui, pete de imbatranire, riduri fine, dar si riduri adanci, piele lasata, etc. Expunerea UVR cauzeaza pierderea prematura a colagenului, cunoscuta ca ” fotoimbatranire”. Acest lucru cauzeaza riduri.

Razele UV sunt asociate, de asemenea, cu multe boli, fiind responsabile si de aparitia cataractei si fotoconjunctivitei. Fotoconjunctivita reprezinta o inflamare a membranei care acopera partea alba a ochiului. Fotoconjunctivita este extrem de dureroasa si conduce la cancer de ochi.

Expunerea la razele UV de la saloanele de bronzat afecteaza sistemul imunitar, cauzand imunosupreziune. Absorbtia acestor raze afecteaza structura celulara moleculara a ADN-ului, slabind sistemul imunitar.

Expunerea prelungita la razele UV activeaza, dupa cum a fost demonstrat, aparitia herpesului. Radiatiile ultraviolete pot de asemenea sa inrautateasca sau sa sporeasca simptomele relationate cu anumite boli ale sistemului imunitar.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Sanatate

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...