Slabire & Fit

De ce sa renuntam la sucurile acidulate!

Sucurile cu acid sau fara sunt bogate in calorii goale, ce nu ofera niciun nutrient organismului. In plus, sunt bogate in zaharuri, motiv pentru care cresc riscul de a suferi din cauza uneia dintre cele mai comune afectiuni: obezitatea. Insa, lista efectelor negative e mult mai lunga.

Sucurile acidulate grabesc procesul de imbatranire

Toate bauturile acidulate contin fosfati sau acizi fosforici, un acid “viclean”, ce da bauturilor acidulate acea aroma placuta, care te determina sa bei tot mai mult.

Desi exista in multe alimente, precum carne si produse lactate, prea mult acid fosforic duce la aparitia problemelor de rinichi si a osteoporozei, la pierderea masei musculare si chiar la grabirea procesului de imbatranire.

Sucurile acidulate pot cauza aparitia cancerului

Colorantul de caramel folosit in bauturile de tip cola contine doua chimicale cancerigene, ce ar trebui interzise, intrucat cresc riscul de cancer in cazul persoanelor ce beau in mod constant bauturi acidulate.

Sucurile acidulate afecteaza sistemul nervos

Unul dintre ingredientele comune sucurilor e uleiul vegetal brominat. Acesta e folosit cu scopul de a imbunatati aroma multor sucuri pe baza de citrice, insa in organism e extrem de nociv.

Pe langa faptul ca poate dauna ficatului, testiculelor, glandei tiroide, inimii si rinichilor, uleiul vegetal brominat poate cauza pierderi ale memoriei si afectiuni ale sistemului nervos.

Ambalajul bauturilor, de asemenea periculos pentru organism

Nu doar bauturile cauzeaza probleme la nivelul organismului. Si ambalajul din aluminiu al bauturilor se afla in stransa legatura cu o serie de afectiuni destul de grave.

Cutiile de aluminiu in care se depoziteaza sucurile contin BPA sau Bisfenol A, o substanta toxica pentru organism. Persoanele ce au un nivel mare de bisfenol in organism pot suferi de o serie de afectiuni, precum chisturi ovariene, boli de inima, de ficat si diabet, cancer si infertilitate, cat si hiperactivitate si agresivitate.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Slabire & Fit

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...