4:51 am - Friday December 9, 2016

De ce sa nu consumam medicamentele cu sucuri!

Suntem adesea avertizati ca nu ar trebui sa luam anumite medicamente cu suc de grapefruit, care poate transforma doza normal de medicament intr-una excesiva si toxica.

In ultimul timp, cercetatorii avertizeaza ca sucurile de grapefruit, portocale si mere pot bloca anumite efecte ale medicamentelor, distrugand orice efect benefic pentru pacienti.

Cativa voluntari sanatosi au luat o doza dintr-un medicament pentru alergii, inghitindu-l cu apa sau cu suc. Cand medicamentele au fost luate cu suc de grapefruit,  doar jumatate din doza a fost absorbita de fluxul sanguin, in comparatie cu inghitirea cu apa.

Pana in prezent, cercetatorii au descoperit ca sucurile de grapefruit, portocale si mere reduc si absorbtia anumitor medicamente impotriva cancerului, anumite elemente beta de blocaj utilizate pentru a trata tensiunea arteriala ridicata, medicamentelor utilizate pentru prevenirea respingerii organelor transplantate si anumitor antibiotice.

E posibil ca si alte medicamente sa fie adaugate acestei liste, potrivit profesorului David G. Bailey, profesor de farmacologie clinica la Universitatea Ontario.

Tot profesorul Bailey a fost cel care a identificat initial efectele negative ale consumului de medicamente impreuna cu sucul de grapefruit, aratand ca interactioneaza cu medicamentele prin cresterea concentratiei din sange a acestora, pana la niveluri periculoase.

Se stie deja ca afecteaza in jur de 50 de medicamente, de la pilule pentru diminuarea colesterolului pana la Viagra. Unele medicamente chiar poarta o inscriptie ce atentioneaza consumatorii sa nu le ia cu suc de grapefruit sau sa consume grapefruit.

Toate persoanele ar trebui sa isi consulte medicul sau farmacistul inainte de a consuma medicamente impreuna cu sucuri de grapefruit, altfel de sucuri sau anumite fructe proaspete.

Cel mai bine este insa sa consumam medicamentele cu apa plata.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Articol din categoria: Sanatate
Articole Similare:

No comments yet.

Lasa un raspuns

Read previous post:
telina frunze radacina
De ce sa consumam telina?!

Frunzele de telina sunt bogate in vitamina A, iar radacina e o sursa excelenta de... mai mult »

Close