Mama & Copilul

De ce sa consumam pere?!

Perele au un continut ridicat de fibre. Sunt utile pentru tratarea constipatiei , prevenind cancerul de colon. Fibrele din pere ajuta la echilibrarea nivelului de colesterol din sange.

Perele contin cantitati importante de vitamina A, C, K, B2, B3 si B6. Perele contin si acid folic, extrem de benefic pentru femeile insarcinate sau care isi doresc sa devina mame.

Perele contin si numeroase minerale: calciu, magneziu, potasiu, cupru si mangan. Vitamina C si cuprul sunt antioxidanti puternici ce ajuta la intarirea sistemului imunitar si previn cancerul.

Perele contin si boron, un mineral de care corpul nostru are nevoie pentru a fixa calciul.

Alt antioxidant puternic ce se gaseste in pere e quercetina, ce previne cancerul si afectiunile arteriale. Acest antioxidant se gaseste in special in coaja perelor.

Beneficiile perelor:

Diabet. Perele au un continut glicemic mic, fiind mult mai usor de digerat. Alimentele cu index glicemic mic produc o crestere graduala a nivelului de zahar din sange si a insulinei. Perele sunt recomandate pentru prevenirea afectiunilor cardiace, obezitatii si diabetului.

Pentru diabetici, perele sunt unele dintre putinele fructe ce imbunatatesc nivelul de glucoza din sange. In plus, ajuta si la pierderea in greutate si imbunatateste concentrarea.

Alergii. Perele sunt fructe hipoalergenice, fiind indicate persoanelor ce sunt alergice la anumite alimente. Sunt indicate si bebelusilor si copiilor mici, pentru ca nu produc reactii adverse.

Cancer. Perele contin acid hidroxicinamic ce previne cancerul stomacal. O portie de pere pe zi reduce riscul de cancer pulmonar in randul femeilor.

Cantitatile mari de vitamina C si cupru, care au proprietati antioxidante, care protejeaza celulele de atacul radicalilor liberi. De asemenea, consumul de pere protejeaza femeile de cancerul de san, care poate aparea dupa menopauza.

Afectiuni pulmonare. Consumul de pere imbunatateste functia plamanilor si reduce simptomele unor afectiuni pulmonare, precum tusea sau respiratia ingreunata.

Constipatie. Pectina dn pere este un agent diuretic, cu usoare efecte laxative. Sucul de pere regleaza digestia si trateaza constipatia. Perele sunt utile si pentru tratarea gazelor intestinale si stomacale.

Afectiuni digestive. Perele contin mai multe fibre decat orice alt fruct. Fibrele ajuta digestia si joaca un rol important in control nivelului de glucoza din sange. Fibrele prezente in pere ajuta la eliminarea polipilor cancerosi de pe colon.

Colesterol. Datorita continutului ridicat de pectina, perele echilibreaza nivelul de colesterol din sange.

Afectiuni osoase. Combinatia de cupru, vitamina C, magneziu si boron fac ca perele sa fie indicate in prevenirea si tratarea osteoporozei.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Cum ne ingrijim sanatatea pe timpul verii

    Pentru unele persoane vara este momentul perfect pentru introspectie si schimbare. Suntem motivate sa ne bucuram mai mult de viata. Totusi, ...
  • Frumusete

    Substantele periculoase din produsele cosmetice

    Aceste substante care provoaca alergii se gasesc atat in cosmetice , parfumuri , vopseluri, dar si in ingredientele pentru tatuaje, indeosebi ...
  • Mama & Copilul

    De ce sa consumam pere?!

    Perele au un continut ridicat de fibre. Sunt utile pentru tratarea constipatiei , prevenind cancerul de colon. Fibrele din pere ajuta ...
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...