9:04 am - Sunday December 11, 2016

De ce sa consumam oua fierte

Daca vreti sa beneficiati de numerosii nutrienti prezenti in oua, consumul de oua fierte e cea mai buna metoda.

Spre deosebire de ouale prajite sau omleta, ce necesita unt sau ulei pentru a le prepara, ouale fierte sunt gatite fara pic de grasime. Consumul de oua fierte va ajuta sa va controlati cantitatea pe care doriti sa o mancati si reduce aportul de colesterol.

1. Ajuta la prevenirea degenerescentei musculare

Ouale sunt alimente excelente pentru ochi. Potrivit rezultatelor unui studiu recent, consumul zilnic de oua fierte poate preveni degenerescenta maculara.

2. Furnizeaza proteine esentiale

Un ou fiert asigura corpului 6 grame de proteine de calitate. Mai contine si 9 aminoacizi esentiali, ceruti de catre organism. Un singur ou fiert ofera organismului aproape 12% din necesarul zilnic de proteine. Aceste proteine sunt disponibile intr-o forma usor de absorbit si gata de utilizat de catre corp.

3. Este o sursa importanta de bilineurina

Ouale fierte sunt o sursa foarte bogata in bilineurina. Galbenusul unui singur ou asigura circa 300 micrograme de bilineurina. Aceasta e un nutrient vital, ce ajuta la reglarea sistemului cardiovascular, sistemului nervos si creierul.

4. Ofera corpului vitamina D

Ouale sunt printre putinele alimente ce ofera organismului vitamina D.

5. Aduc beneficii parului si unghiilor

Ouale contin cantitati importante de sulf, vitamine si minerale, ce ajuta la mentinerea sanatatii parului si unghiilor. Consumul regulat de oua fierte ajuta la imbunatatirea cresterii parului si unghiilor, mai ales in cazul persoanelor ce sufera de deficienta de sulf sau vitamina B12.

6. Nu afecteaza in mod negativ colesterolul

Contrar opiniilor anterioare, noile cercetari au descoperit ca un consum moderat de oua nu afecteaza in mod negativ nivelul colesterolului. Consumul regulat a 2 oua pe zi nu va avea niciun efect negativ asupra profilului lipidic al unei persoane, ba chiar il poate imbunatati.

7. Proteine importante, continut scazut de calorii

Un ou fiert contine doar 80 de calorii, fiind o sursa excelenta de proteine de calitate foarte buna si saraca in calorii, lucru important mai ales pentru cei ce au grija de greutatea lor.

Chiar daca ouale fierte reprezinta o sursa bogata de proteine, persoanele ce sufera de probleme legate de nivelul foarte ridicat al colesterolului ar trebui sa consume cantitati limitate.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Articol din categoria: Dieta & Fitness
Articole Similare:

No comments yet.

Lasa un raspuns

Read previous post:
paine integrala
Mituri despre paine. Ce e adevarat si ce e fals!

Painea e necesara sanatatii si e un gaj pentru echilibru alimentar de care avem nevoie.... mai mult »

Close