Mama & Copilul

De ce conteaza dieta inainte de sarcina!?

Deci, ce are dieta de-a face cu fertilitatea?

In cuvinte simple, exista o reactie chimica intre antigenul grupei dumneavoastra sanguine si mancarea pe care o consumati. Aceasta, pentru ca proteinele din alimente au si ele antigene si aceste antigene sunt similare celor caracteristice grupei sanguine.

Daca mancati alimente care contin un antigen strain, sistemul dumneavoastra imunitar va crea impotriva lor  anticorpi contrari grupei sanguine si va fi respins de catre sistemul dumneavoastra.

Aceste reactii de tip anticorpi pot sa va afecteze sanatatea in mod dramatic, slabindu-va sistemul imunitar, marind inflamatiile, tulburandu-va procesele digestive si dezechilibrand metabolismul.

Ele pot sa cauzeze infertilitatea sau avort atunci cand mama si tata au grupe sanguine opuse sau cand mama poarta un fat care are o grupa sanguina opusa.

Este logic faptul ca cel mai bun mod de a minimaliza sansele incompatibilitatii date de grupa sanguina este sa mancati alimente care sunt adecvate grupei dumneavoastra sanguine si sa le evitati pe cale care declanseaza o reactie de tip anticorpi sau antigene.

Ramona, cu grupa sanguina B, este un caz care ilustreaza acest punct de vedere. Ramona avea in jur de 30-35 de ani si depasea cu aproape 25 de kg greutatea normala.

Ea nu fusese in stare sa conceapa dupa aproape sase ani de incercari, iar eu eram ultima ei incercare inainte de a merge la o clinica de tratare a infertilitatii.

Pe langa problema pe care o avea cu greutatea, Ramona mai avea probleme cu infectii repetate ale tractului urinar, si alergii persistente. Sotul Ramonei, avea grupa sanguina A si, se pare ca o reactie de anticorpi la sperma lui era exacerbata de infectiile si alergiile Ramonei.

Am descoperit ca, cele mai multe dintre problemele pe care cei cu grupa sanguina B le au cu infectiile si cu alergiile, pot fi rezolvate printr-o schimbare a dietei. Exista o conexiune directa intre activitatea noastra digestiva si sistemul nostru imunitar. De fapt, mai mult de 50% din toate functiile imunitare se petrec in tractul nostru digestiv.

Greutatea Ramonei, era de asemenea, o piedica in calea fertilitatii. Obezitatea poate sa tulbure ciclul menstrual al unei femei, sa-i schimbe echilibrul hormonal si sa interfereze cu fertilitatea. Cele mai multe dintre femeile supraponderale pe care le-am tratat  au avut un trecut cu cicluri neregulate.

Pe langa excesul de greutate, un alt factor a fost istoricul dietelor Ramonei. Ea a marturisit ca in timpul ultimilor zece ani incercase adesea sa slabeasca, urmand regimuri extrem de scazute in calorii. Aceasta era o informatie semntificativa.

Atunci cand urmezi un regim foarte sarac in calorii, de fapt ii spui corpului tau sa nu procreeze. Natura este foarte inteligenta. Ea ne-a dotat cu semnale automate menite sa asigure supravietuirea speciei. Unul dintre acestea este legat de nutritie.

In vremuri de foamete, capacitatile reproductive ale femeilor se inchid, este modalitatea prin care natura previne cresterea populatiei intr-o perioada in care mamele nu au rezerve de grasime pentru a hrani mai multi copii.

Femeile moderne care urmeaza regimuri de infometare, in mod involuntar, declanseaza acest semnal protector.

Pentru Ramona, provocarea consta in a pierde din greutate in mod gradat, sanatos si in a-si imbunatati, in acelasi timp, functia imuna prin evitarea acelor alimente care o faceau vulnerabila la alergii si infectii.

Numeroasele studii ale celulelor persoanelor cu grupa sanguina B au demonstrat, in mod concludent ca anumite alimente produc reactii hemolitice (care distrug celulele sanguine) si alergice intre ele numarandu-se carnea de pui, porumbul lintea, arahidele si hrisca. Fara surpindere, carnea de pui era un aliment de baza in dieta Ramonei.

I-am alcatuit, atunci, un plan de regim, substituind alimentele problema cu altele benefice, de exemplu, curcan si carne slaba de caprioara, in loc de pui, orez in loc de grau si legume verzi din abundenta.

De asemenea, am incurajat-o pe Ramona sa inceapa sa includa portii zilnice de produse lactate degresate. Majoritatea celor cu grupa sanguina B se smit mai bine cand consuma lactate, si alimente bazate pe culturi, cum ar fi iaurtul si kefirul , sunt esentiale pentru sanatatea intestinelor si prevenirea infectiilor.

In plus, i-am impus Ramonei un program de exercitii creat special pentru cei cu grupa sanguina B, o combinatie de activitati aerobice si activitati de calmare cum sunt cele de yoga. S-a dovedit ca aceasta combinatie reduce seminficativ stresul si promoveaza vigoare corpului pentru cei cu grupa B. Stresul cronic insusi este un factor in obezitatea care, de asemenea, interfereaza cu ovulatia si cu fertilitatea.

In experienta mea, cand oamenii urmeaza dieta grupei sanguine, ei pierd din greutate in mod natural, fara sa isi scada semnificativ nivelul zilnic al caloriilor si acest lucru s-a intamplat si cu Ramona.

In decurs de sase luni de regim, a slabit 15 kg, simptomele alergice au disparut si nu a mai avu probleme cu infectii ale tractului urinar. Ea a continuat programul si, la aniversarea de un an, ea si sotul ei au hotarat ca este pregatita pentru a incerca sa conceapa un copil.

De data aceasta, Ramona a reusit sa ramana insarcinata cu relativa usurinta. In timpul sarcinii, am continuat sa ii adaptez regimul caracteristic grupei sanguine B la nevoile ei special, si ea a nascut un baiatel sanatos.

Sunt de acord ca viata este un miracol, dar in acelasi timp, cred ca avem puterea sa contribuim la aparitia miracolelor, ascultand de intelepciunea corpului nostru.

Dr.  D’Adamo Peter

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...