Mama & Copilul

De ce avem nevoie de lecitina?

Lecitina este un tip de lipida necesara fiecarei celule vii din organism .

Membranele celulei, care regleaza trecerea nutrientilor in si din celula contin multa lecitina. Straturile protectoare din jurul creierului sunt facute din lecitina, iar celulele muschilor si celulele nervilor contin si ele aceasta substanta care este o grasime esentiala.

Lecitina este facuta in mare parte din vitamina B colina si mai contine acid linoleic si inositol. Desi o lipida, lecitina este, in parte solubila in apa si actioneaza ca un agent emulsifiant. de aceea, multe alimente contin lecitina.

Acest nutrient ajuta la prevenirea aterosclerozei, protejeaza impotriva bolilor cardiovasculare, intervine in functia creierului si ajuta la absorbtia tiaminei in ficat si a vitaminei A in intestine.

Lecitina permite grasimilor, cum este colesterolul si alte lipide sa fie dispersate in apa si sa fie eliminate din organism. Organele vitale si arterele sunt protejate impotriva acumularii de grasimi.

Lecitina trebuie inclusa in orice dieta. Oricine ia niacina pentru nivelul crescut al colesterolului si trigliceridelor trebuie sa ia si lecitina. Doua linguri de lecitina granule pot fi puse in cereale si in supa sau poti fi adaugate in sucuri sau paine.

Lecitina se gaseste si in capsule. Luand o capsula inainte de masa ajutati la digerarea grasimilor si la absorbtia vitaminelor grase solubile.

Lecitina este, in mare masura un derivat din soia, dar, recent, si lecitina din oua a devenit populara. Acesti tip de lecitina este extras din galbenusul de ou proaspat. Lecitina din ou poate fi buna pentru cei care sufera de SIDA, herpes, sindrom de oboseala cronica si dereglari imunitare asociate imbatranirii.

Studiile au aratat ca actioneaza mai bine la persoanele cu aceste boli decat o face lecitina din soia. Alte surse de lecitina sunt drojdia de bere, legumele, pestele si germenii de grau.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...