Curatati des dintii copilului

Cand bebelusului incep sa ii iasa dintii, “periati-i” cel putin o data pe zi cu o bucata de tifon, o batista, un servetel sau un betisor de urechi.

Unii specialisti ne recomanda sa le curatam gingiile chiar inainte de aparitia primului dinte.

Cand i-au crescut deja cativa dinti, putem trece la o periuta de dinti moale. Periuta trebuie sa fie foarte moale, pentru a nu deteriora smaltul dintilor si a nu-i irita gingiile sensibile.

Curatati dintii bebelusului la 5-10 minute dupa fiecare masa. In mod ideal, ar trebui sa curatati dintii bebelusului dupa fiecare masa, insa acest lucru este important mai ales seara dupa masa. Nu uitati sa folositi ata dentara pentru a curata spatiile dintre dinti, imediat ce incep sa creasca unul langa altul.

Nu folositi pasta de dinti decat dupa ce bebelusul a implinit cel putin doi ani, iar atunci folositi doar o picatura, cat capatul unui bat de chibrit.

Aveti grija ca bebelusul sa nu inghita pasta de dinti cu fluor, deoarece prea mult fluor poate provoca, de fapt alte probleme dentare.

Daca nu-l puteti opri pe micut sa inghita pasta de dinti, folositi una fara fluor sau o pasta pentru “dinti de lapte”, cu o concentratie redusa de fluor.

Copilul dvs nu isi va putea peria eficient dintii decat in jurul varstei de 7 ani. Invatati-l cum sa se spele pe dinti stand in spatele lui in fata unei oglinzi si tinandu-va mainile pe periuta de dinti in timp ce ii aratati cum sa o miste.

Folositi o miscare usoare in sus si in jos si aveti grija sa nu il sufocati. Puneti pe chiuveta din bucatarie o clepsidra care sa dureze cat timpul de fierbere al unui ou si instruiti-va copilul sa o foloseasca pentru a-si masura corect timpul pe care sa il dedice periajului.

Atentie: In periutele de dinti se strang bacterii. Expertii recomanda sa le aruncati dupa sase saptamani de utilizare. Tineti in mod regulat periuta de dinti in apa de gura si clatiti-o foarte bine inainte de a o introduce in gura bebelusului.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...