Mama & Copilul

Cum sa pasati legumele pentru bebelus

Bebelusul nu poate mesteca inca mancarea, deci trebuie sa i-o preparati pasata foarte fin, cu o consistenta fara cocoloase. Pentru a obtine aceasta consistenta apoasa necesara celor care de-abia invata sa manance, trebuie adaugata apa in amestecul de alimente care urmeaza sa fie pasate.

Pentru mai toate legumele pe care vreti sa le pasati, folositi apa in care sunt gatite, indiferent daca aceasta provine de la aburi, din cuptorul cu microunde, in urma coacerii la cuptor sau a fierberii. Aceasta apa contine substante hranitoare valoroase care au iesit din legume in timpul gatirii.

Turnati apa din cratita intr-un recipient cu maner, pentru a fi simplu de turnat in mixer. Eu folosesc o cana de masurat cu maner.

Nu puneti niciodata in blender lichide foarte fierbinti, deoarece este posibil ca aburii fierbinti sa fie captati de recipient si sa erupa atunci cand deschideti capacul.

Puneti bucatile de legume gatite in bolul procesorului, astfel incat sa fie aproape plin. Asigurati-va ca lasati un spatiu liber. Adaugati o lingura sau doua din apa de gatit.

Acoperiti mixerul, tineti mana pe capac si porniti-l. Turnati cu grija mai multa apa prin gaura din partea de sus, pana cand mancarea este pasata. In cazul in care folositi un blender, daca este necesar, impingeti mancarea in lame cu o spatula de cauciuc. Aveti grija sa nu lasati spatula sa atinga lamele.

Daca bucatile de mancare se incurca in lame, opriti blenderul si asteptati ca lamele sa se opreasca complet inainte de a folosi spatula pentru a le indeparta.

Folositi cat mai putina apa pentru a obtine consistenta necesara pentru varsta bebelusului. Pentru un bebelus care abia a inceput sa consume hrana solida trebuie sa folositi o cantitate mai mare de apa, pentru a obtine o textura foarte fina.

Pe masura ce bebelusul creste mai maricel, el poate mesteca sau, de fapt, “molfai” mancarea mai consistenta, in care desigur, veti adauga mai putina apa si pe care o veti pasa mai putin timp.

Daca ati adaugat, din greseala, prea multa apa, mai adaugati, pur si simplu legume gatite.

Umpleti tavitele de gheata de-a lungul celor doua randuri (stang, dreapta), nu pe un singur rand. Daca nu umpleti o tavita intreaga, veti putea folosi mai putina folie de aluminiu pentru a acoperi cubuletele de mancare.

Imediat ce umpleti o tavita de gheata, acoperiti-o bine si depozitati-o in congelator. Nu o lasati sa stea pe masa pana ce terminati tot procesul de pasare; raciti-o cat mai repede posibil.

Atentie! Trebuie sa fiti deosebit de atenta sa pastrati la rece toata mancarea pasata pentru bebelus. Nu o lasati niciodata la temperatura camerei o perioada lunga de timp, deoarece va dezvolta foarte multe bacterii. Acelasi lucru este valabil si pentru borcanelele de hrana pentru bebelusi.

Retineti ca bacteriile se dezvolta la temperaturi care nu sunt nici prea ridicate nici prea joase; ele adora temperatura camerei.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...