9:04 am - Sunday December 11, 2016

Cum sa masezi picioarele

Masajul e o prelucrare a partilor moi ale corpului si se realizeaza prin actiuni manuale sau mecanice si e efectuat in scop de intretinere, cosmetic, curativ sau terapeutic.

Masajul membrelor inferioare sau al picioarelor se poate realiza atat in intregime cat si pe segmente, intai pe partea posteriaoa, apoi pe cea anterioara.

Membrele inferioare indeplinesc functii statice, dar si dinamice astfel ca sistemul osos , masa musculara , elementele articulare sunt intr-o permanenta stare de suprasolicitare .

Sedentarismul, cauza cea mai frecventa.

Functia sistemului circulator, in special a celui venos si limfatic, se va modifica atunci cand stam mult timp in picioare sau asezati la birou. Apare senzatia de picioare grele sau senzatia de tensiune si se poate constata si o marire de volum sau dimensiuni, asa-numitele edeme ale picioarelor.

Masajul membrului inferior beneficiaza de manevre precum presiunile alunecate si framantarile profunde, efectuate cu ambele maini sau prin rasucire.

Tehnici de masare.

Pentru masajul partii posterioare a membrelor inferioare se alege pozitia culcat pe partea anterioara a corpului si se incepe cu regiunea fesiera.

Musculatura fesiera beneficiaza de manevre de netezire, frictiuni, framantare, tocatul si vibratiile, la care se pot adauga manevre speciale. Articulatia soldului beneficiaza de manevre de vibratii si batere. Masajul partii posterioare a membrului inferior se continua cu masajul coapsei.

Masajul piciorului se executa minutios, pentru ca se adreseaza unei zone bogate in reactii reflexe complexe. La nivelul piciorului se afla si punctele de start ale numeroaselor scheme de miscare, dar si statice. Degetul mare joaca un rol important in reprogramarea motorie a miscarii propuse dupa o perioada de repaus.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Articol din categoria: Auto-ingrijire

No comments yet.

Lasa un raspuns

Read previous post:
cosmetice toxice
Substantele periculoase din produsele cosmetice

Aceste substante care provoaca alergii se gasesc atat in cosmetice , parfumuri , vopseluri, dar... mai mult »

Close