Mama & Copilul

Cum sa depozitati legumele gatite pentru bebelusi

Refigerarea unei portii mici

Depozitati la frigider o portie sau doua din mancarea pe care tocmai ati pasat-o, pentru a o servi bebelusului a doua zi. Legumele gatite si pasate nu se pastreaza la frigider mai mult de o zi doua. Depozitati-le intr-un bol mic acoperit, care poate fi folosit in siguranta in cuptorul cu microunde si, il puteti introduce, pur si simplu, in cuptorul cu microunde pentru a il reincalzi.

Congelati orice hrana pasata pe care nu o veti folosi in urmatoarea zi.

Congelarea – metoda cubuletelor congelate

Langa mixerul care contine mancarea pasata, puneti tavitele pentru gheata impreuna cu o lingura sau o cupa mica de masurat. Asigurati-va ca totul este perfect curat, deaorece, desi congelarea intarzie dezvoltarea germenilor in alimente, nu ii si sterilizeaza.

Mancarea pasata poate fi turnata in cuburi de gheata in cazul in care are consistenta lichida: scoateti, pur si simplu, bolul mixerului si turnati continutul in tavite. Daca mancarea este prea groasa pentru a putea fi turnata, luati-o cu o lingura si indesati-o in cubulete cu degetele curate.

Imediat ce este umpluta fiecare tavita, acoperiti-o imediat si puneti-o la congelator.  Cand va ocupati de acest lucru, poate ca doriti sa congelati cateva portii in cateva recipiente de plastic cu capac, pentru a le folosi atunci cand lipsiti o zi de acasa. Luati-le congelate, puneti-le intr-o lada frigorifica pentru a le mentine la temperatura frigiderului, impiedicand astfel dezvoltarea bacteriilor si, pana la ora mesei, acestea vor fi decongelate.

Puteti folosi chiar si borcanele de sticla cu mancare pentru bebelusi, dar nu uitati sa lasati un spatiu pentru expansiune. Eu nu va recomand insa sa folositi sticla, deoarece se poate sparge. Daca sticla se fisureaza saus e sparge, aruncati totul. Nu doriti, cu siguranta, ca aceste cioburi sa ajunga in sistemul digestiv al bebelusului!

Preparati cubulete de mancare mereu la aceleasi dimensiuni pentru a sti, dupa ce capatati experienta, cat timp este necesar la microunde sau la cuptor pentru a le decongela. Cand bebelusul este foarte mic si are nevoie de o mancare cu o consistenta foarte fina, cubuletele vor avea foarte multa apa si preparati  cubuletele putin mai mari, acestea vor fi mai putin inghetate si se vor decongela si reincalzi mai rapid.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...